Sport

John Higgins și Ronnie O'Sullivan vin la Cluj să susțină mai multe meciuri demonstrative de snooker

Cluj-Napoca se transformă în 2016 într-o adevărată gazdă a meciurilor internaționale. După meciuri de FedCup și Eurobasket care vor avea loc în luna februarie la Sala Polivalentă, un alt eveniment foarte important va avea loc în capitala Ardealului.

Specialistiul snokkerului internațional, John Higgins, va fi prezent în perioada 4-6 martie, la Cluj-Napoca, pentru a susţine meciuri demonstrative, în compania unui adversar de clasă, al cărui nume nu este cunoscut încă. Main event-ul va avea loc în Sala Sporturilor „Horia Demian” vineri, 4 martie.

Pe 5 sau 6 martie, Higgins va juca, cel mai probabil, o nouă partidă demonstrativă, la Snooker Club Cluj.


John Higgins este cvadruplu campion mondial (1998, 2007, 2009, 2011). Pe lângă cele patru titluri de la Crucible, scoţianul de 40 de ani mai are în palmares alte 24 de turnee câştigate, șapte break-uri maxime (147), dar şi 596 de break-uri de peste o sută de puncte. Devenit jucător profesionist în 1992, în generaţie cu O'Sullivan şi Mark Williams, a fost numărul unu mondial trei ani şi nouă luni.

Totuşi, cariera lui a fost umbrită de un moment petrecut cu cinci ani în urmă: Higgins s-a întâlnit la Kiev cu oameni din mafia pariurilor, care l-au convins, contra sumei de 300.000 de euro, să piardă patru frame-uri (jocuri), în patru turnee diferite. John a fost suspendat de World Snooker Association pentru șase luni şi a fost amendat cu peste 100.000 de euro.


Pe lângă Higgins, și Ronnie O'Sullivan va veni anul viitor la Cluj. Prezenţa lui Ronnie O'Sullivan în România, alături de campionul mondial în exerciţiu, Stuart Bingham, a fost un real succes. Acesta pare că nu a uitat că unul dintre cele ouă meciuri demonstrative de la București era planificat inițial să se dispute la Cluj.

Ronnie ar vrea să joace, în 2016, la Cluj-Napoca, înainte de Europeanul de la Bucureşti, programat în toamnă, ceea ce ar însemna că oraşul va găzdui doi dintre cei mai mari jucători de snooker all-time în aceeaşi perioadă, potrivit stiridesport.ro.

abonare newsletter