Sport

Ultima luptă pentru Olimpia Cluj se dă în cadrul Cupei României

Echipele clujene de fotbal feminin vor evolua, pentru ultima dată în acest an, în faza a 3-a a Cupei României, acesta fiind ultimul meci înainte de vacanța de iarnă.

Loredana Popa, jucătoare Olimpia 2 Cluj, cea mai bună marcatoare din Liga 1 în acest sezon - FOTO: Dan Porcuțan Loredana Popa, jucătoare Olimpia 2 Cluj, cea mai bună marcatoare din Liga 1 în acest sezon - FOTO: Dan Porcuțan

Cele două echipe ale clubului Olimpia Cluj, 1 și 2, vor întâlni, în Cluj-Napoca, rivala din Superligă, ASA Târgu Mureș și echipa rivală din municipiu, Olimpic Star Cluj-Napoca.

Dacă în urmă cu două săptămâni echipa „satelit” a formației Olimpia Cluj le-a întâlnit în cadrul etapei a 10-a a Ligii 1 pe rivalele locale, Olimpic Star, pe care le-a învins cu scorul de 5-1, de această dată echipa prinipală a clubului le va înfrunta pe tinerele „starlete”.


De cealaltă parte, pe stadionul „Ardealul” din Someșeni, Olimpia 2 va primi vizita unei echipe care este în plină formă, ASA Târgu Mureș fiind singura formație care a reușit să le mai oprească pe campioanele României, remizând pe teren propriu.

Dacă este să privim la statistică, cele două meciuri au învingătoare deja asigurate. Echipa antrenată de Mirel Albon va trece „ca prin gară” de formația antrenată de Călin Barbu, cele două formații fiind la foarte mare distanță una de cealaltă. Olimpia Cluj conduce în continuare în clasamentul Superligii, cu 28 de puncte, la distanță de 6 puncte și un meci de ASA Târgu Mureș, asta după primele 10 partide din sezonul 2015-2016. De partea cealaltă, Olimpic Star Cluj, echipă antrenată de Călin Barbu care a trecut prin câteva momente foarte tensionante, după ce mai multe jucătoare au plecat de la echipă, se situează pe locul 3 în clasamentul Ligii 1, cu doar un punct în spatele echipei secunde a rivalelor.


Pentru echipa principală a Olimpiei Cluj acesta este primul meci din cadrul Cupei României.

Alin Cioban: „ Vrem să învingem”

Președintele clubului Olimpia Cluj, Alin Cioban, a declarat că speră la o victorie din partea feteleor de la Olimpia 2, ceea ce ar încununa un parcurs foarte bun din acest sezon. „Ne-am dorit să jucăm cu ASA-ul cu Olimpia 2 încă de când am făcut tragerea la sorți pentru că chiar îmi doresc ca fetele de la Olimpia 2 să aibă un adversar puternic în față. Rezultatul este deschis cel puțin spre un rezultat bun din partea nostră, noi chiar vrem să învingem ASA-ul aici la Cluj. Fetele sunt motivate, cele de la echipa a doua. Este final sezon și o victorie ar încununa un parcurs destul de bun al fetelor de la Olimpia 2”, a declarat Alin Cioban.


Despre meciul cu Olimpic Star, Alin Cioban spune că și-ar fi dorit ca cele două echipe să se întâlnească într-o fază superioară. „Olimpia este favorită. Îmi pare rău pentru fetele de la Olimpic Star că ne întâlnesc în faza asta, mi-aș dori să urce și ele cât mai sus în Cupa României. Abia aștept să le văd și pe celălalte că cresc în anii care vin dar deocamdată suntem favoriți pentru această partidă”, a mai spus președintele clubului Olimpia Cluj.

Probleme la club

Realistic vorbind, la Olimpia Cluj putem spune că se văd clar probleme. După eșecul din Champions League unde echipa clujeană a pierdut, la începutul lunii octombrie, în fața parizienelor de la PSG, scor 0-6, respectiv 0-9, fetele antrenate de Mirel Albon au cunoscut o decădere morală aprofundată.


Loredana Popa, asul din mânecă

La capitolul individual, vedem câteva jucătoare care au reșit să impresioneze în acest sezon. Loredana Popa, jucătoare care evoluează pe postul de atacant central la Olimpia 2, este de departe golghetera sezonului în Liga 1. Numai în ultimul meci, disputat duminică, pe teren propriu, în fața echipei FC Hunedoara, meci terminat cu scorul de 17-0, Loredana Popa a reușit nu mai puțin de nouă goluri. Ea ar putea rivaliza cu o altă atacantă a Olimpiei Cluj, Alexandra Lunca, golghetera sezonului trecut, care din cauza unor probleme medicale, după accidentarea din meciul ZNK Pomurje din cadrul grupelor Champions League, a cunoscut o scăzut trafic de goluri marcate la poarta adversă.

Alin Cioban a dezvăluit că Loredana Popa va avea posibilitatea de a evolua în Superligă chiar de la începutul anului viitor, dar nu neapărat echipa clujeană. „Loredana Popa este de mult timp în vederile noastre. Eu mi-aș dori foarte mult să evolueze, de aceea chiar am lasat-o la Olimpia 2 ca să aibă cât mai multe meciuri în picioare, nu-mi doresc să stea pe banca de rezerve. Chiar ne gândim ca din iarnă să-i găsim un loc de titular în Superligă, la Olimpia 1 sau poate chiar la altă echipă, pentru că Loredana Popa anul viitor nu va face senzație în Champions League. Îmi doresc foarte mult să aibă meciuri în picioare, nu neapărat cu adversari slabi, cu adversari puternici. Este una dintre fetele care au dovedit că pot să facă față în fotbalul feminin, nu doar singura. Nu este o variantă de schimb pentru Alexandra Lunca. Lunca joacă într-un sistem, Loredana are un alt stil de vârf. Eu cred că pot să evolueze foarte bine împreună dar Loredana încă mai are foarte mult de crescut”, a declarat Alin Cioban.


După aceste două partide din cadrul Cupei României echipele de fotbal feminin vor intra în „hibernare” până la începutul lunii martie.

Cele două meciuri de miercuri vor avea loc pe stadionul „Ardealul” din Someșeni, Olimpic Star Cluj - Olimpia Cluj, de la ora 11:00, iar Olimpia 2 Cluj - ASA Târgu Mureș, de la ora 13:00.

Ultimele Stiri
abonare newsletter