Sport

România a învins clar, scor 47-14, naționala Porto Rico în primul meci la CM de handbal feminin

Naționala feminină de handbal a României a învins cu scorul de 47-14 (23-3) selecționata Porto Rico, sâmbătă seara, la Frederikshavn, în primul său meci din Grupa D a Campionatului Mondial de handbal feminin din Danemarca.

Fără a avea presiunea rezultatului, diferenţa de valoare fiind foarte mare, România a evoluat foarte bine la debutul de la turneul final. Cu Tănăsie şi Chiper în foarte bună formă pe faza ofensivă şi cu o Paula Ungureanu care a avut un procentaj de peste 90% mingi apărate în prima repriză, jucătoarele noastre au obţinut un succes de moral.

Interesant e că fetele noastre au fost la doar un gol să egaleze cea mai mare diferenţă de scor înregistrată de ele la un turneu final. În 2009, România învingea Chile cu 51-17.


Principala marcatoare a României a fost Laura Chiper, cu 10 goluri.

În tribunele din Frederikshavn s-au aflat şi câteva zeci de suporteri români care au afişat la intonarea imnului României un steag tricolor imens, dar şi un banner inscripţionat Colectiv, în memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv.


Următoarele partide ale tricolorelor antrenate de Tomas Ryde sunt: cu Kazakhstan (7 decembrie, ora 17.00), cu Spania (8 decembrie, ora 19.15), cu Norvegia (10 decembrie, ora 21.30) şi cu Rusia (11 decembrie, ora 19.15).

Apoi, primele patru clasate din fiecare grupă se vor califica în optimile de finală, programate în 13 şi 14 decembrie, urmate de sferturile de finală în 16 deembrie, de semifinale, în 18 decembrie, şi finalele pentru medalii, în 20 decembrie.

abonare newsletter