Sport

Francisc Dican, antrenorul CFR Cluj, a fost demis după eșecul cu Chiajna

După ce vineri seara CFR Cluj a marcat a cincea partidă fără victorie, conducerea clubului din Gruia a luat o decizie extrem de dificilă, cea de a demite antrenorii echipei.

CFR Cluj nu a mai reușit să învingă de la meciul cu Steaua când au câștigat, pe teren propriu, cu scorul de 2-0. De atunci jucătorii echipei din Gruia au înregistrat trei remize, 2-2 cu FC Voluntari, 0-0 cu CSMS Iași și 0-0 cu Concordia Chiajna, dar și două înfrângeri 0-1 cu Petrolul Ploiești și 1-2 cu Pandurii Târgu Jiu.

În lipsa unui răspuns de la TAS, până la finalul anului, CFR se așează tot mai bine în zona de play-out a Ligii 1. După 20 de etape, clujenii se află pe locul 9, cu 23 de puncte acumulate.


Aceste rezultate au atârnat foarte greu în luarea deciziei de ai demite pe managerul echipei, Francisc Dican, și pe antrenorul principal (în acte), Dănuț Matei.

Sâmbătă la prânz, conducerea clubului CFR a transmis un comunicat în care anunță despărțirea pe cale amiabilă de cei doi antrenori.


„Clubul CFR 1907 Cluj a ajuns la un acord privind rezilierea pe cale amiabilă a relațiilor contractuale cu antrenorii Feri Dican și Dănuț Matei. Dorim să le mulțumim pentru tot efortul pe care l-au depus într-o perioadă deloc ușoară a clubului nostru și le urăm mult succes în continuare”, se arată într-un comunicat CFR Cluj.

Francisc Dican a rămas antrenor de bază a echipei din Gruia după ce la finalul anului 2014 a fost antrenor interimar după plecarea lui Vasile Miriuță de la club, trecând secund în mandatul de trei luni a lui Eugen Trică, după care a fost pe rând antrenor interimar și apoi manager al echipei până în acest moment.

abonare newsletter