Sport

CFR Cluj poate primi 12 puncte penalizare în cazul unei decizii negative de la TAS

Depunctați în vară cu 6 puncte, ardelenii au urmat căile de atac și au ajuns la TAS, care trebuia să dea verdictul final luni, pe 30 noiembrie, după ce formația clujeană făcuse și o cerere de urgentare, în cursul săptămânii trecute.

Clujenii sunt presați de Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal, care amenință cu dublarea pedepsei, fiindcă CFR nu a făcut dovada că a plătit datoriile pentru care primise depunctarea inițială, scrie digisport.ro.

Conducerea clubului nu a prezentat Federației tocmai actele pe care le-a depus la TAS, în speranța că instanța elvețiană le va da un răspuns favorabil.


În acest moment, totul depinde de TAS. Comisia de Disciplină a FRF a suspendat cauza, până la sosirea unui răspuns de la Lausanne. Dacă Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv le dă dreptate clujenilor și le anulează sancțiunea din vară, va fi anulat și demersul pentru noua depunctare.

În schimb, dacă organismul elvețian va menține sancțiunea, Comisia de Disciplină va avea temei să mențină sancțiunea de 6 puncte din vară, plus alte 6 pentru că nu a plătit sau nu a făcut dovada plății datoriilor care au dus la sancțiunea inițială.


O decizie din partea TAS este așteptată în aceste zile.

În acest moment, CFR Cluj figurează în clasament cu depunctarea din vară. Are 22 de puncte în 20 de etape și ocupă locul al 9-lea în clasament. Dacă și-ar primi punctele înapoi, ar avea 28 și s-ar clasa pe poziția a 6-a, care duce în play-off. În schimb, dacă i se scad alte 6, ajunge pe locul 11, cu 16 puncte.


Ardelenii sunt optimiști în privința recăpătării punctelor, spunând că acest caz este similar cu cel din sezonul trecut. În luna mai, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis ca CFR Cluj să primească înapoi cele 24 de puncte cu care fusese sancţionată de FRF.
„Noi depindem de cele şase puncte pentru a intra în play-off. Suntem acolo la limită, noi ştim că vor veni acele puncte, dar ştiam că până la 30 noiembrie trebuia să primim o decizie. Dacă ar fi să ne băgăm în mintea jucătorilor, şi ei sunt bulversaţi de ce se aude prin presă, ba că se dau punctele înapoi, ba că îţi iau altele. E greu să gestionezi un astfel de moment, pentru că, acum, fără cele şase puncte nu suntem în play-off, dar dacă ţi le dă şi ţi le ia mai apoi, tot aici suntem. Este foarte greu, nu avem decât de aşteptat. Altfel ar arăta şi poziţia în clasament cu cele şase puncte, altă motivaţie au jucătorii când se văd pe locul pe care merită să fie. Ce ţine de noi, ca antrenori, trebuie să ne impunem punctele de vedere, dar ce ţine de comisii, de TAS, ne depăşeşte”, a spus tehnicianul clujenilor, Dan Matei, potrivit cjsport.ro

Marți, CFR Cluj a fost învinsă, pe teren propriu, cu Pandurii Târgu Jiu, scor 1-2, acest rezultat scoțând echipa antrenată de Francisc Dican din lupta pentru play-off. Ultima victorie pentru jucătorii din Gruia a avut loc cu o lună în urmă, tot pe teren propriu, în fața formației Steaua.


Până la sfârșitul anului, CFR Cluj va mai întâlni formațiile Concordia Chiajna (sâmbătă, pe teren propriu), FC Botoșani, CSMS Iași și Dinamo București.

Clasament Liga 1
1. Astra Giurgiu 40
2. Pandurii Tg. Jiu 39    
3. FC Viitorul 37
4. Dinamo București 33    
5. Steaua București 30
6. ASA Târgu Mureș 27
7. CS „U” Craiova 27
8. CSMS Iaşi 26
9. CFR Cluj 22
10. ACS Poli Timișoara 20
11. Concordia Chiajna 15
12. FC Botoșani 14
13. FC Voluntari 11
14. Petrolul Ploiești 8

Etichete: liga 1 tas cfr
abonare newsletter