Sport

Naționala de baschet feminin a României întâlnește reprezentativa Israelului, în cadrul EuroBasket 2017

Reprezentativa feminina de baschet a României a plecat spre Tel Aviv, unde va evolua împotriva selecționatei similare a Israel, în cadrul etapei a II-a din Grupa H a preliminariilor EuroBasket Women 2017.

Victoria înregistrată în etapa inaugurală a campaniei de calificare la EuroBasket Women 2017 de reprezentativa feminină de baschet a României, care a depășit, sâmbătă seara, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, selecționata Bosniei & Herțegovina, într-un final dramatic, cu scorul de 67-65, a întărit serios moralul tricolorelor pregătite de antrenorul Miroslav Popov în vederea următoarei întâlniri programate în Grupa H.

De altfel, așa cum sublinia la conferința de presă de sâmbătă seara și căpitanul naționalei României, Gabriela Mărginean, meciul de la Tel Aviv este extrem de important pentru economia calificării iar tricolorele își propun să obțină un nou rezultat foarte bun. „Mergem la Tel Aviv cu gândul să câștigam!”, spunea Mărginean imediat după victoria din meciul cu Bosnia & Herțegovina, adăugând că este foarte important ca în timpul scurt rămas până miercuri, la ora meciului cu Israel, „să învățam din greșelile făcute în întâlnirea cu Bosnia & Herțegovina și să corectăm ceea ce am greșit la acest meci”.


După o zi de refacere, tricolorele și-au reluat pregătirile tehnico-tactice pentru meciul din cadrul etapei a doua din Grupa H, România urmând să evolueze împotriva Israel, miercuri seara, de la ora 19:00, partida de la Tel Aviv fiind transmisă în direct de TVR 2.

Pentru acest joc, antrenorul Miroslav Popov mizează pe același efectiv de jucătoare, format din Gabriela Mărginean, Florina Pașcalău, Claudia Pop, Annemarie Părău, Ancuța Stoenescu, Andreea Olah, Sonia Ursu, Gabriela Irimia, Anca Sipoș, Adina Stoiedin, Alina Crăciun și Ana Ferariu.


De partea cealaltă, selecționata Israelului vine după o înfrângere destul de drastică suferită în prima etapă, la Ankara, unde reprezentativa Turciei s-a impus, cu scorul de 72-53, și vrea să obțină ambele puncte puse în joc.

Antrenorul Adan Inbar beneficiază de un lot în care se află și patru sportive născute în afara granițelor țării, Ekaterina Abramzon (Letonia), Nomi Kolodny (Brazilia), Katia Levitski (Ucraina) și Alysha Clark (SUA), dar și de câteva vedete ale baschetului israelian, în frunte cu Shay Doron, care a evoluat în trecut la campioana României, CSM Târgoviște.


De altfel, la meciul din Turcia, ofensiva adversarelor noastre de miercuri seara s-a bazat foarte mult pe americanca Alysha Clark (17 p), dar și pe Levitski (10 p) și Doron (10 p), în vreme ce în defensivă au suferit în lupta de sub panouri, baschetbalistele de pe malurile Bosforului câștigând clar și disputa de la capitolul recuperări: 40-21.

Ultimele Stiri
abonare newsletter