Sport

Perechea Tecău-Rojer a câștigat Turneul Campionilor. Horia Tecău este al doilea român care câștigă acest turneu în ultimii 40 de ani

Horia Tecău și Julien Rojer au cucerit cel mai mare trofeu al anului și vor încheia anul 2015 pe primul loc în clasamentul Emirates ATP Doubles Team Rankings, ca urmare a eliminării americanilor Bob şi Mike Bryan în semifinalele Turneului Campionilor.

Sursa: barclaysatpworldtourfinals.com Sursa: barclaysatpworldtourfinals.com

Perechea alcătuită din tenismanul român Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer a câștigat Turneul Campionilor la dublu, duminică, la Londra, după ce au învins în finală cuplul româno-indian Florin Mergea/Rohan Bopanna, cu 6-4, 6-3. Meciul a durat o oră și două minute.

Bopanna a început meciul cu un as care a salvat prima minge de break a finalei. Cei doi nu au mai avut răspuns la cea de-a doua şi Tecău şi Rojer au început meciul cu un break. Horia a servit foarte bine şi a încheiat cu un as al doilea game al ultimului act de la Londra. Pe serviciul lui Florin a venit primul game al finalei pentru cuplul româno-indian, unul câştigat la 15. Indianul a ratat un smash simplu din apropierea fileului, dar s-a scos cu un serviciu impecabil. Game-ul a fost câştigat la 30.


La scorul de 2-4 în primul set, Mergea i-a forţat pe adversari să greşească în două rânduri şi s-a ajuns la 30-30 pe serviciul lui Horia. Un retur fantastic al lui Mergea a adus prima minge de break a cuplului româno-indian, irosită de Bopanna cu o minge trimisă în fileu. Game-ul șapte a fost câştigat la zero şi a fost unul care a adus primele nesincronizări între Tecău şi Rojer.

Bopanna a început și setul secund cu un as din al doilea serviciu şi a dus scorul la 30-0, după care a urmat o dublă greşeală.


Unul dintre cele mai frumoase schimburi ale finalei a avut loc la scorul de 2-3 care a fost câştigat de Mergea şi Bopanna, dar Rojer a servit foarte bine şi o minge în fileu trimisă de Rohan a dus scorul la 40-15. Un nou serviciu bun al lui Florin a încheiat game-ul.

Cel mai frumos moment al meciului a fost un break reuşit de perechea româno-olandeză. Jocul a fost încheiat cu un lob superb reuşit de Rojer. Rojer a servit bine şi a ajuns la 30-0. A urmat un punct superb, câştigat după ce o minge trimisă de Florin a lovit banda fileului şi l-a păcălit pe Horia. Au urmat alte două puncte câştigate de Tecău şi Rojer. Game-ul de 3-4 s-a încheiat la 15, după un unghi spectaculos găsit de român.


Ultimul game a fost adjudecat tot de perechea Tecău-Rojer, care au câştigat Turneul Campionilor, cu scorul de 6-4, 6-3, iar Horia devine al doilea român care câştigă Turneul Campionilor în ultimii 40 de ani, după Ilie Năstase în 1975 la simplu.

Tecău și Rojer i-au învins pe Mergea și Bopanna pentru a patra oară, toate meciurile având loc în acest an: 6-2, 5-7, 10-8 în optimile de finală ale Mastersului de la Roma, 6-3, 6-7 (7), 6-3 în optimi la Roland Garros și 4-6, 6-2, 6-3, 4-6, 13-11 în semifinale la Wimbledon.

abonare newsletter