Sport

Simona Halep va încheia anul pe locul 2 în clasamentul WTA

Românca Simona Halep va încheia anul 2015 pe locul al doilea în clasamentul celor mai bune jucătoare de tenis ale lumii, după americanca Serena Williams.

Halep a reusit in acest an să își îmbunătățească performanța din anul 2014 când s-a clasat la final de an pe poziția a treia în lume.Aceasta este o mare realizare deoarece înaintea ei singura reprezentantă  a României a fost Irina Spârlea care a intrat în top 10 WTA, numărul 8 mondial 1997, reamintește Asociația tenisului profesionist feminin.

"Cred că am avut un an bun, cu suișuri și coborâșuri, însă a fost ok. Am avut un debut de an foarte bun, cu victorii la Indian Wells, Dubai — a fost un mod foarte bun de a începe sezonul. Pe zgură, am încercat să dau ceea ce am mai bun, însă pot spune că nu mi-am găsit ritmul. Am avut și presiunea de anul trecut, deoarece a trebuit să-mi apăr unele rezultate. Nu am jucat foarte bine nici la Wimbledon. Însă mi-am luat o pauză de o lună după Wimbledon, iar apoi nu am avut așteptări în SUA — am încercat doar să dau ceea ce am mai bun. M-am descurcat bine acolo, iar acum sunt mai încrezătoare decât înainte", și-a descris Simona Halep evoluțiile din 2015, potrivit Agerpres.


În ceea ce privește eliminarea prematură de la Turneul Campioanelor, după eșecul suferit joi în fața polonezei Agnieszka Radwanska, cea mai bună jucătoare română a precizat: "Am avut șansa mea în primul set și de aceea sunt dezamăgită că am pierdut acest meci. Nu am reușit să câștig primul set. Însă ea (Radwanska) m-a dominat. Am făcut câțiva pași de pe linia de fund, iar ea a jucat foarte bine".

Simona Halep,în vârstă de 24 ani, are în palmares 11 titluri WTA, 3 dintre ele cucerite în 2015, la Shenzhen (China), Indian Wells (SUA) și Dubai (Emiratele Arabe Unite).


Delia Bîrla, studentă în Anul I la Jurnalism, FSPAC, UBB

Ultimele Stiri
abonare newsletter