Sport

România a remizat în meciul amical disputat împotriva Italiei

Reprezentativele de fotbal ale Italiei și României au terminat la egalitate, 2-2 (0-1), marți seara, pe stadionul Renato Dall'Ara din Bologna, într-un meci amical.

Foto: Nationala Romaniei de fotbal Foto: Nationala Romaniei de fotbal

România a condus prin golul marcat de Bogdan Stancu (8), dar cvadrupla campioană mondială a întors scorul în decurs de zece minute, după pauză, prin golurile semnate de Claudio Marchisio (55 - penalty) și Manolo Gabbiadini (66). Florin Andone a smuls egalul, marcând pentru tricolori în minutul 88.

Echipa antrenată de Anghel Iordănescu a început mai bine meciul și Torje a avut prima ocazie a întâlnirii (5), șutul său la colțul lung fiind respins în corner de Buffon. Trei minute mai târziu, Bogdan Stancu a profitat de o nesincronizare a fundașilor italieni și a deschis scorul cu un șut la colțul lung din marginea careului.


Italia a crescut ritmul și a preluat controlul jocului, creând pericol, în special prin acțiuni purtate pe benzile terenului. Prima situație notabilă a Squadrei Azzurra a fost ratată de Pelle (24), care a reluat cu capul, trimițând pe lângă țintă. Tătărușanu (39) l-a blocat in extremis pe El Shaarawy în 5 metri. Marchisio (45) a tras periculos de la circa 22 de metri, dar balonul s-a dus peste transversală. Prima repriză s-a încheiat cu italienii cerând penalty la un duel între Chiricheș și Eder în suprafața de pedeapsă (45+2).

Italia nu a tras în prima repriză niciun șut pe poarta lui Tătărușanu, o premieră în mandatul lui Antonio Conte.


Partea secundă a început sub aceleași auspicii, cu Italia dominând autoritar jocul, presând continuu. În minutul 55, Dragoș Grigore l-a faultat în careu pe Eder, iar Marchisio a transformat lovitura de pedeapsă, restabilind egalitatea (1-1).

Italia a fost aproape de un nou gol în minutul 63, dar Gabbiadini a trimis cu capul peste poartă. Același Gabbiadini (66) a adus vicecampioana europeană în avantaj, marcând cu capul, la o fază prelungită de atac a gazdelor, la care jucătorul lui Napoli a fost scos din ofsaid de Săpunaru.
El Shaarawy (76) a ratat șansa de a tranșa soarta meciului, însă a tras în Dragoș Grigore din interiorul careului.


România a forțat egalarea în ultima parte a meciului, iar Prepeliță a avut o șansă notabilă, însă șutul său la colțul scurt a fost respins de Sirigu (87).

Tricolorii au obținut în cele din urmă egalarea, un minut mai târziu, când Maxim a executat o lovitură liberă de pe dreapta, Chiricheș, fundașul lui Napoli, a reluat cu capul, portarul Sirigu a respins în față, iar Florin Andone a marcat primul său gol la naționala României.


Selecționerul Anghel Iordănescu, neînvins în acest al treilea mandat al său, le-a oferit șansa debutului sub tricolor tinerilor Steliano Filip și Andrei Ivan.

Cele două echipe au terminat la egalitate, 1-1, și precedenta lor confruntare, din 7 noiembrie 2010, la Klagenfurt (Austria). Ambele echipe sunt calificate la EURO 2016.


Ambele echipe au evoluat cu banderole negre pe brațe, iar înaintea meciului s-a păstrat un moment de reculegere în memoria victimelor incendiului din clubul bucureștean Colectiv și a celor din atentatele teroriste petrecute vineri la Paris.

Jucătorii naționalei României au purtat tricouri personalizate cu numele celor care și-au pierdut viața în urma tragediei din clubul Colectiv. În locul tradiționalelor numere albastre, tricourile au fost inscripționate cu negru, cifrele fiind formate din numele celor care s-au stins din viață.

Italia - România 2-2 (0-1)
Au marcat: Marchisio (55 - penalty), Gabbiadini (66), respectiv Stancu (8), Andone (88).

Au evoluat echipele:
Italia: Buffon (c) (Sirigu, 69) - Darmian, Barzagli, Bonucci, Chiellini - Florenzi, Marchisio (Parolo, 77), Soriano (Montolivo, 60), El Shaarawy (Candreva, 81) - Eder (Gabbiadini, 60), Pelle (Okaka, 60). Selecționer: Antonio Conte.

România: Tătărușanu - Săpunaru, Chiricheș, Grigore, Raț (c) (Filip, 83) - Hoban, Pintilii (Prepeliță, 68) - Torje (Andone, 69), Budescu (Maxim, 46), Stancu (Ivan, 85) - Keșeru (Sânmărtean, 46). Selecționer: Anghel Iordănescu.

Arbitru: Adrien Jaccottet (Elveția).

Cartonașe galbene: Hoban (15), Eder (56), Chiricheș (90+4), Candreva (90+4).

Ultimele Stiri
abonare newsletter