Sport

Echipa de fotbal a U.B.B.-ului a pierdut finala la penalty

În ultima zi a competiției „EuroRoma”, fotbaliștii au avut un parcurs bun până la al treilea meci, cel din finală, când au pierdut dramatic la penalty-uri cu Bratislava (5-4), reușind să treacă pe rând, în sferturi de Universitatea din Bristol (1-0, Marius Ionescu), iar în semifinală de Universitatea din Clermont (2-0, Alexandru Medrea, Viorel Ionașcu).

„În primul rând, mă bucur că am făcut parte din această echipă, pentru că am întâlnit un grup minunat, în care băieții m-au primit exemplar. Am început turneul cu stângul, dar am reușit să ne redresăm, ajungând în finală, unde am controlat în mare parte jocul. Sunt ușor dezamăgit că nu am reușit să ne păstrăm titlul de campioni, datorită faptului că norocul nu a fost de partea noastră la penalty- uri”, a spus mijlocașul central, actualul component al Unirii Dej, Claudiu Rogozan.

Fotbaliștii speră ca la anul să își poată lua titlul înapoi. „Am avut o echipă foarte bine organizată în teren, fapt din care reiese că echipa a primit un singur gol pe durata turneului. Pe lângă participarea la această competiție, studenții au avut prilejul de a face schimb de experiență cu cei din alte țări. Ne întoarcem și anul viitor pentru a ne lua revanșa și inclusiv titlul”, a declarat fundaşul central Horațiu Popa.


Jucătorii de fotbal sunt mulţumiţi de prestația lor în meciul din finală deoarece au pierdut la penalty și consideră că au dominat meciul. „Sunt de părere că a fost o organizare bună, ținând cont de amploarea turneului și numărul universităților participante la toate sporturile și cred că întreaga delegație a avut rezultate foarte bune și a făcut o imagine bună sportului universitar din România. Luând în calcul faptul că anul trecut am fost campioni, sunt dezamăgit, însă după jocul prestat pe toată durata competiției și tinând cont că am dominat echipa din Bratislava și am pierdut la loviturile de departajare, sunt mulțumit”, a precizat atacantul Silviu Andrei Vasilichi.

Articol scris de Laura Ciobăniță, studentă Jurnalism, FSPAC-UBB

abonare newsletter