Sport

Campioni doi ani consecutiv

Handbaliștii de la Universitatea Babeș-Bolyai, actualii componenți ai Universității Cluj, au reușit să își apere titlul de campioni la a 15-a ediție a competiției „EuroRoma”, câștigând și anul acesta, după un meci foarte strâns în finală, 22-18, împotriva reprezentanților Croației.

Băieții au început ziua foarte motivați și foarte încrezători, câștigând semifinala la pas, scor 17-5, împotriva libanezilor. Au dat dovadă de grup și profesionalism, și au reușit să reprezinte Universitatea cu mândrie, cu ajutorul antrenorului și coechipierului Radu Samoilă. „Un turneu bun de pregătire pentru noi, mai ales că a venit în pauza competițională. Sunt bucuros că am reprezentat cu brio Clujul și UBB-ul și la fel ca și anul trecut am reușit să câștigăm acest turneu, unde deja am întâlnit adversari „mai slabi”, totuși am avut parte de niște meciuri bune, în special în finala turneului, unde am întâlnit echipa croată Universității din Pulla. Aceste meciuri universitare sunt un eveniment foarte frumos și popular și sper ca de anul viitor să-l putem organiza și noi”, a declarat Radu Samoilă.

Această competiție le-a dat prilejul jucătorilor de handbal de a-și forma prietenii peste granițe, datorită jocului foarte bun și spectaculos, având parte atât de susținere din tribune, precum și de felicitări venite din partea adversarilor „Sunt fericit că ne-am descurcat atât de bine, ținând cont că ne-am așteptat la meciuri foarte grele, deoarece anul trecut adversarii ne-au promis că vom avea parte de revanșă din partea lor. La fel ca și anul precedent, am format prietenii cu majoritatea componenților din echipele adverse, atât la handbal, cât și  la alte sporturi. Mi-a plăcut în mod deosebit această competiție și sper că la anul să avem parte și la noi acasă de o astfel de competiție”, a precizat extrema stângă, Alexandru Draia.


Deși au ieșit campioni, handbaliștii au fost cu gândul la tragedia din Paris și la cei care au luat parte la această competiție, având cunoștințe, rude afectate „În primul rând, mă bucur că am participat doi ani consecutiv la acest turneu, în care domină fair-play-ul și prieteniile. Sunt mândru că am reușit să terminăm pe primul loc și că ne-am reprezentat Univesitatea cu succes. Gândurile noastre se indreaptă către francezii care au participat în număr mare la „EuroRoma” și care trec acum prin momente grele”, mărturisește căpitanul echipei, Liviu Hossu.

Articol scris de Laura Ciobăniță, studentă Jurnalism, FSPAC-UBB

Ultimele Stiri
abonare newsletter