Sport

Începe returul Superligii la fotbal feminin

Cu opt echipe înscrise anul acesta în Superliga de fotbal feminin, turul campionatului a ajuns la final.

După disputarea celor șapte etape, Olimpia Cluj, echipa atrenată de Mirel Albon, conduce clasamentul neînvinsă, cu un golaveraj halucinant 52-1, adică o medie de 7,43 goluri înscrise pe meci, singurul gol primit fiind înscris de Adina Rognean, de la Navobi Iași. Poziția secunda este ocupata, ca de obicei, de ASA Târgu Mureș, care a realizat șase victorii, pierzând numai meciul direct cu campioana României.

Surprinzător, nou promovata în Superliga, echipa ieșeană Navobi, ocupă poziția a treia din clasament, cu 15 puncte, golaveraj 23-18, pierzând doar în deplasare la primele două clasate (10-1 la Cluj și 4-0 la Târgu Mureș).


Locul următor de play-off, este ocupat de Real Craiova, cu 12 puncte, și este, pentru ieșence, principala contracandidată la podium.

Locurile 5-8, care după încheierea sezonului regulat vor juca în play-out, sunt ocupate în ordine de Vasas Femina Odorheiul Secuiesc (9 puncte), Fair Play București (6 puncte), Independența Baia Mare (3 puncte) și Heniu Prundu Bârgăului (0 puncte).


Revelația acestui tur de campionat este de departe Navobi Iași, promovata din eșalonul secund, care a reușit patru victorii pe teren propriu 4-1 cu București, 7-1 cu Heniu Prundu Bârgăului, 4-0 cu Real Craiova, 5-1 cu Baia Mare, și o victorie  în deplasare 2-1 la Odorheiul Secuiesc.

Weekendul acesta se dă startul în returul Superligii de fotbal feminin, din care anul acesta se vor juca trei etape, programate astfel: etapa a VIII-a în 14-15 noiembrie, etapa a IX-a în 21-22 noiembrie, iar etapa a X-a în 6 decembrie. După aceste etape venind o binemeritată vacanță de iarnă până la începutul lunii martie.


Duminică, Olimpia Cluj se va deplasa la Târgu Mureș unde va întâlni veșnica vicecampioană a României, ASA Târgu Mureș. Partida va fi arbitrată de o brigadă din Făgăraș formată din Marian Barbu, Mihai Cantemir, Ioan Dragoș și Augustin Căpâlnaș din Mediaș. În meciul tur, Olimpia Cluj a învins formația din Târgu Mureș cu scorul de 3-0.

Tot duminică, echipa satelit a Olimpiei Cluj va întâlni, în deplasare, formația CS Ineu, în etapa a 8-a a Ligii 1 de fotbal feminin. Cele două echipe se află la doar un punct diferență, Olimpia 2 Cluj fiind pe locul 4, cu trei victorii și două înfrângeri, în timp ce echipa din Timiș ocupă locul 5, cu două victorii, două egaluri și o înfrângere.


În Liga 1, echipa antrenată de Călin Barbu, Olimpic Star Cluj-Napoca, va avea o misiune mult mai simplă, clujencele întâlnind, pe teren propriu, formația Juniorul Satu Mare. Olimpic Star se situează în acest moment pe locul 3, cu 11 puncte, la diferență de cinci poziții față de adversarele din această săptămână. Partida va avea loc duminică, de la ora 11:00, pe stadionul CMC din Cluj-Napoca, și va fi arbitrata de o brigada din localitate formată din Nechita Chioran, Adrian Nasc și Bogdan Pojar.

Programul ultimelor trei etape din 2015, din Superligă:
Etapa a VIII-a
CS Real Craiova - ACS „Heniu” Prundu Bârgăului
Vasas Femina Odorhei - CS Independența Baia Mare
AFC „Fair-Play” București - CS Navobi Iași
ASA Târgu Mureș - Olimpia Cluj


Etapa a IX-a
Olimpia Cluj - ACS „Heniu” Prundu Bârgăului
CS Navobi Iași - ASA Târgu Mureș
CS Independența Baia Mare - AFC „Fair-Play” București
Vasas Femina Odorhei - CS Real Craiova

Etapa a X-a
ACS „Heniu” Prundu Bârgăului - CS Navobi Iași
AFC „Fair-Play” București - Vasas Femina Odorhei
ASA Târgu Mureș - CS Independența Baia Mare
CS Real Craiova - Olimpia Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter