Sport

Voleibalistele clujencele joacă ”acasă” pe terenul adversarei

Cinci etape au trecut din actualul sezon de volei feminin, și normal ar fi ca următoarea partidă Universitatea Cluj să o desfășoare pe teren propriu doar că până în acest moment o singura partidă a avut loc în Cluj-Napoca.

Situația este una cel puțin ciudată pentru fetele de la Universitatea Cluj care sunt mai mult plecate prin țară decât acasă.

Echipa antrenată de Dănuț Ciontoș a început sezonul cu un meci disputat în deplasare pe terenul echipei CS Rapid București, după care, așa cum era normal, ar fi trebuit să desfășoare partida împotriva echipei CSU Medicina Târgu Mureș pe teren propriu. Din păcate această partidă a fost disputată ”acasă” dar pe terenul echipei adverse, asta deoarece în sala oficială de disputare a meciurilor de pe teren propriu, Sala Sporturilor „Horia Demian”, avea loc Balul Strugurilor.


Doar partida împotriva echipei CSM București, pierdută categoric cu 0-3 (17-25, 18-25, 16-25), a avut loc în la Cluj-Napoca.

La finalul acestei săptămâni ar fi trebuit ca voleibalistele clujence să desfășoare meciul din etapa a VI-a, al treilea meci pe teren propriu din acest sezon, împotriva echipei de pe locul 5, CS Știința Bacău, dar și această partidă se va desfășura tot în deplasare după ce echipa din Bacău a cerut să desfășoare mai repede din cauza meciului pe care îl vor avea băcăuancele, în deplasare, în a doua manșă a Cupei CEV împotriva echipei cipriote Apollon Prestige Limassol.


Antrenorul echipei de volei feminin Universitatea Cluj, Dănuț Ciontoș, ne-a explicat, telefonic, situația din partidelor disputate ”acasă” în acest sezon.
„Trebuia să avem meciul cu Târgu Mureș dar a fost Balul Strugurilor și a trebuit să inversăm etapa fiindcă nu aveam unde să disputăm meciul. La Bacău ne-au cerut ei să jucăm mai repede pentru că joacă în cupe”, a afirmat Dănuț Ciontoș.

El a declarat că există o reală problemă în ceea ce privesc antrenamentele atunci când se întorc echipele de handbal și baschet din Sala Polivalentă. „Devine o problemă când se întorc echipele care se antrenează în Sala Polivalentă. Când sunt activități acolo cum sunt și săptămâna următoare se reîntorc toate echipele care se antrenează acolo și normal că devine înghesuială în Sala Sporturilor. Din păcate, am fost și noi de acord, și ei de acord, ca cei care au loc mai bun în clasament să aibă prioritate”, a declarat Ciontoș.


În ceea ce privește alternativele locale din sălile mai mici unde secția de volei ar putea organiza antrenamente și partide oficiale, Dănuț Ciontoș afirmă că mai sunt disponibile sălile Liceului cu Program Sportiv și sala de sport din Parcul „Iuliu Hațieganu”, dar că acestea sunt periculoase din cauza lipsei parchetului. „Ar mai fi sala Gheorghe Roman sau LPS dar sunt la limită, n-au parchet, este tartanul acela care este destul de periculos la volei”, a mai spus antrenorul secției de volei feminin a Universității Cluj.

Următoarea partida pe care o vor disputa voleibalistele de la Universitatea Cluj va avea loc miercuri, 4 noiembrie, de la ora 17:00, în deplasare, în compania echipei ACS Penicilina Iași, după care se vor deplasa la Bacău unde vor disputa vineri partida cu CS Știința Bacău.


Clasamentul Diviziei A1 de volei feminin
1. CSM București 12
2. CS Volei Alba Blaj 12
3. CSM Târgoviște 11
4. CS Dinamo București 9
5. CS Știința Bacău 8
6. CSU Târgu Mureș 6
7. CSM Lugoj 4
8. ACS Penicilina Iași 3
9. CS „U” Cluj 3
10. SCMU Craiova 3
11. VC Unic LPS Piatra Neamț 1
12. CS Rapid București 0

abonare newsletter