Sport

Jucu se pregăteşte de Liga I cu un stadion de 4.700 de locuri

Unirea Jucu speră în acest sezon să promoveze în Liga a 2-a, acolo unde s-ar putea întâlni cu echipa antrenată de Mihai Teja.

Cu o echipă care se află pe locul 5 în clasamentul Ligii a 3-a, la egalitate de puncte cu formații Luceafărul Oradea și CSM Sighetul Marmației, primarul comunei Jucu speră ca Universitatea Cluj să se dueleze în scurt timp cu Unirea Jucu pe un stadion de Liga 1.

Comuna Jucu este una dintre cele mai bogate comune din județul Cluj, acest lucru îl ambiționează pe primarul comunei, Dorel Pojar, un fan al echipei din localitate dar și a echipei Universitatea Cluj, să construiască un nou stadion de Liga 1 la doar 25 de kilometri de al doilea stadion ca mărime din România.


Deși Primăria Jucu a început lucrările în urmă cu trei ani la stadionul modern, lucrările sunt încă în faza de construcție după ce una dintre firmele care trebuiau să lucreze la partea de clădiri și tribune a dat faliment. În acest moment Primăria Jucu așteaptă o nouă licitație care va avea loc la începutul anului următor.

Cu toate problemele apărute pe parcurs, la arena situată în Jucu de Sus, la câțiva pași de Primărie, a fost însămânțat gazonul și au început să fie înălțate vestiarele și tribuna oficială. „Stadionul va fi finalizat în două etape, în prima etapă fiind un stadion cu 1.500 de locuri, cu nocturnă, tabelă video modernă, patru vestiare, sală de forță, saună și bazin de recuperare, după care să fie mărită până la 4.700 de locuri. Va exista și o sală VIP la 12 metri înălțime, un sector pentru ziariști, iar eu zic că se poate juca fără probleme în Liga I. Anul viitor vom aloca două milioane de lei de la bugetul local pentru a fi continuate lucrările și sper ca până în 2017 să îl finalizăm. În acest moment, pentru a construi întreg stadionul mai avem nevoie de aproximativ un milion de euro, banii provenind din bugetul în întregime din bugetul local”, a declarat primarul din Jucu, Dorel Pojar.


La partea de gazon, firma Romtehnic Construct s-a ocupat de aceste lucrări, aceeași firmă care a câștigat mai multe contracte de reabilitarea a blocurilor din Cluj-Napoca și care are ca domeniu de lucru amenajarea terenurilor sportive și reabilitarea clădirilor. „Partea de construcție a fost făcută de firma DelMondo care a falimentat, din această cauză fiind oprit proiectul și refăcut, iar partea de gazon lucrările au fost realizate de firma Romtehnic Construct”, a mai spus Dorel Pojar.

Potrivit primarului comunei Jucu, partea de construcție va fi licitată la începutul anului viitor, odată cu alocarea de fonduri din bugetul primăriei.


Acesta a precizat că va fi modernizată și actuala arenă din Jucu de Mijloc, pe care Unirea își desfășoară meciurile din liga a treia. Astfel, pentru jucătorii antrenați acum de Gică Barbu se va construi un semi cantonament la stadion, dar aceștia vor avea și o saună și un bazin de recuperare în cel mai scurt timp, lucrările fiind deja demarate.

În comuna Jucu se află Parcul Industrial Tetarom III, acolo unde peste 1.500 de angajați își desfășoară activitatea în cadrul firmelor internaționale care și-au deschis acolo unități de producție.

Ultimele Stiri
abonare newsletter