monitorulcj.ro Menu
Sport

Când îşi va afla România adversarele din grupa de la Euro 2016

Echipa naţională a României îşi va afla adversarele de la Campionatul European din 2016, primul său turneu final după o pauză de opt ani, în data de 12 decembrie, la Paris, unde va avea loc tragerea la sorţi a grupelor competiţiei găzduite de Franţa.

Prima reprezentativă s-a calificat, duminică seara, la Euro-2016 în urma victoriei cu scorul de 3-0, obţinută în deplasare cu selecţionata Insulelor Feroe. România este una dintre cele 16 echipe calificate deja la turneul final. Conform site-ului oficial al FRF, înaintea ultimelor 18 partide din runda finală a preliminariilor s-au calificat România, Islanda, Cehia, Belgia, Ţara Galilor, Spania, Germania, Polonia, Anglia, Elveţia, Irlanda de Nord, Austria, Italia, Portugalia, Albania şi Franţa, din postura de ţară gazdă.

Luni și marți seara se vor decide numele a încă patru reprezentative care vor merge la turneul final. Ultimele patru selecţionate, din cele 24 care vor participa la turneul din Franţa, vor fi stabilite în urma jocurilor de baraj programate în perioada 12-14 noiembrie, respectiv 15-17 noiembrie. Tragerea la sorţi a partidelor de baraj va avea loc în 18 octombrie, la Nyon.


Conform regulamentului UEFA, la turneul final al Campionatul European din 2016 se califică direct primele două echipe din cele nouă grupe ale preliminariilor şi reprezentativa cu cel mai bun punctaj dintre ocupantele locurilor trei. Celelalte opt echipe de pe locurile trei vor disputa un baraj de calificare, în urma căruia patru dintre acestea vor accede la Euro-2016.

La tragerea la sorţi din 12 decembrie se va stabili componenţa celor şase grupe ale Campionatului European din Franţa. Primele două echipe din fiecare grupă, plus cele mai bune patru reprezentative dintre ocupantele locurilor trei vor accede apoi în faza optimilor de finală ale Euro-2016.


Turneul final al Campionatului European se va disputa între 10 iunie şi 10 iulie 2016, în zece oraşe din Franţa, cu participarea în premieră a 24 de echipe naţionale.

Reprezentativa de fotbal a României a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 3-0 (2-0), selecţionata Insulelor Feroe, în ultima etapă a grupelor preliminare ale Campionatului European din 2016, şi s-a calificat la turneul final care va avea loc în Franţa. Cu cinci victorii, cinci rezultate de egalitate şi nicio înfrângere, echipa naţională a încheiat preliminariile pe poziţia a doua a grupei F, la un punct în spatele selecţionatei Irlandei de Nord.