Sport

U-BT s-a calificat mai departe în Cupa României

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania s-a calificat în turul următor al Cupei României, după ce a învins Phoenix Galați și în returul de la Cluj-Napoca.

În fața a aproximativ 3.500 de spectatori veniți să vadă la lucru noua echipă a clubului nostru, baschetbaliștii antrenați de Marcel Țenter, Dorin Pintea și Mihai Silvășan au preluat inițiativa încă din primele secvențe și nu a cedat-o decât în ultimele minute, pe fondul unei relaxări premature.

Antrenorul principal al echipei clujene, Marcel Țenter, a declarat că se bucură pentru cele două victorii de săptămâna aceasta, 85-70 în deplasare la Galați și 69-56 în această seară, chiar dacă a fost una destul de obositoare. „Ne bucurăm pentru victorie, am reușit să rulăm tot lotul. L-am menajat pe Adamovic, pentru că la un moment dat a suferit o mică entorsă și nu am vrut să riscăm. Ne pregătim pentru campionat. Am avut o săptămână destul de grea, am încărcat cu multe antrenamente și s-a resimțit puțină oboseală. Având în vedere că am câștigat meciul din Galați, ne-am permis să facem acest lucru și băieții au resimțit puțin acest lucru, dar mă bucur că au avut puterea să revină la capacitatea fizică cerută, dar cu mici sincope. M-a bucurat evoluția lui Gheoghe, el joacă exact așa cum am anticipat când l-am adus la echipa mare și mă bucură că îmi susține decizia prin jocul său”, a declarat Marcel Țenter.


Principalul marcator al clujenilor din această partidă, Kydall Dykes, a afirmat că se simte ca acasă și că începând cu acest meci va evolua cu numărul 00 în memoria tatălui său. „Suntem bucuroși că am învins, echipa se contruiește pe asemenea victorii, însă nu suntem satisfăcuți deplin. Eu mi-am schimbat numărul de joc, de acum înainte voi evolua cu 00 în memoria tatălui meu, iar acest lucru mă va motiva să joc cât mai bine, să câștig fiecare meci. Am început bine, cu victorie în deplasare și victorie pe teren propriu, vom face tot ce putem să o ținem tot așa”, a afirmat Dykes după ce a oferit câteva zeci de autografe puștilor de la Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu”.

Pentru U-Banca Transilvania urmează jocul din prima etapă a Ligii Naționale, cu Dinamo București, joc ce va avea loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca sâmbătă, 3 octombrie, cu începere de la ora 19.


U-Banca Transilvania - Phoenix Galați 69-56 (23-14, 15-7, 19-15, 12-20)

Marcatori:
U-Banca Transilvania: Dykes 15 (2 rec., 3 p.d., 6 int.), Pasalic 9 (3 rec., 5 p.d.), Zigeranovic 9 (1 rec.), Baciu 8 (7 rec., 3 capace), Jucan 8 (4 rec., 1 p.d., 1 int.), Jawara 5 (2 rec.), Kalnichenko 4 (9 rec., 1 p.d., 1 int., 1 capac), Gheorghe 4 (2 rec., 3 p.d.), Hargove 4 (2 rec., 2 p.d., 1 int., 1 capac), Torok 3 (6 rec.), Dragoste (1 rec.).


Phoenix Galați: Bojovic 15 (6 rec., 5 p.d.), Lemyk 10 (6 rec.), Vîrnă 7, Borșa 6, Rohde 5, Threatt 4, Onea 3, Petică 2, Pesic 2, Pârlog 2.

Ultimele Stiri
abonare newsletter