Sport

Universitatea Cluj - Steaua București, victorie sau înfrângere? Monitorul de Cluj va transmite LIVE TEXT această partidă

Universitatea Cluj întâlnește, astăzi, de la ora 20:30, formația Steaua București (FCSB) în 16-imile Cupei României. Partida va fi transmisă LIVE TEXT pe monitorulcj.ro.

Peste 10.000 de suporteri ale celor două echipe sunt așteptați să vină astăzi pe stadionul Cluj Arena. Prețul unui bilet pentru această partidă este de 10 lei.

Această partidă este o reeditare a meciului tot din cadrul 16-imilor Cupei României care a avut loc pe 13 octombrie 2004 dar și o revanșă față de partida disputată pe Național Arena, pe 1 iunie 2015, în cadrul finalei Cupei României.


Față de ultimul meci disputat între cele două echipe, cel de pe data de 1 iunie, echipa a suferit foarte multe modificări privind jucătorii și mici modificări, dar esențiale, în stafful tehnic. Dacă atunci echipa antrenată de Adrian Falub era formată din mai mulți jucători din afara țării. Și atunci, la fel ca acum, balanța victoriei era de înainte știută, Universitatea Cluj fiind, la acea dată, deja retrogradată în Liga a 2-a iar jucătorii așteptau salariile restante de peste șase luni.

De atunci media de vârstă a scăzut foarte mult. În acest moment „studenții” care evoluează la echipa de pe malul Someșului, majoritatea, sunt studenți la facultățile din Cluj-Napoca. Acest meci înseamnă totodată pentru ei și o noutate, majoritatea jucătorilor clujeni fiind la prima experiență într-o confruntare de acest nivel în Cupa României.


Pentru a ajunge în 16-imile Cupei României Universitatea Cluj a avut de trecut de formația CS Oșorhei, echipă pe care a învins-o, în deplasare, cu scorul de 3-1 (1-0). Golurile au fost marcate de Kovács ('42), Ursu ('64) și Popescu ('77).

Pentru Steaua București acest meci este primul din cadrul Cupei României, din acest sezon.


2004, an cu noroc pentru Universitatea Cluj

Dacă este să căutăm în arhiva clubului descoperim că în anul 2004, adică acum aproape 11 ani, Universitatea Cluj întâlnea tot în cadrul 16-imilor Cupei României formația Steaua București. Din lotul de fotbaliști a echipei clujene care au intrat pe teren a făcut parte și actualul antrenor al „studenților” din acest moment, Marius Popescu „Papi”. Ca o similitudine, și atunci, ca și acum, Universitatea Cluj, cu tehnicianul Ion Marin pe bancă, se afla în tot în Liga a 2-a. În acea confruntare dintre „U” Cluj și Steaua echipa clujeană se califica mai departe după ce îi învingea pe bucureșteni cu scorul de 1-0, singurul gol fiind marcat de Janis Székely.

Ultimele Stiri
abonare newsletter