Sport

Căpitanul clujenilor, Csaba Gal, va fi rezervă la primul meci al României de la Cupa Mondială din Anglia

Selecționerul Lynn Howells a anunțat luni primul XV al României pentru meciul cu Franța, ce va avea loc miercuri la Cupa Mondială 2015 din Anglia.

Naționala de rugby a României se pregătește pentru primul său meci în Grupa D a Cupei Mondiale. „Stejarii” vor întâlni miercuri, de la ora 22,00, pe Stadionul Olimpic din Londra, vicecampioana mondială, Franța, acesta fiind prima partidă a românilor de la Cupa Mondială de rugby.
„În orice competiție cel mai important este primul meci, iar la noi va fi cu Franța. Am avut o perioadă bună de pregătire și sperăm ca asta să se vadă în acest meci”, a declarat tehnicianul.

În mare, componența echipei este similară cu cea care a intrat în teren în meciul test disputat la București, cu Tonga (16-21). Singura schimbare este la linia întâi, unde pilierul Mihăiță Lazăr revine în primul XV, în timp ce Andrei Ursache trece pe bancă. În ce privește banca de rezerve, sunt două modificări față de meciul cu Tonga, Ovidiu Toniță și Stelian Burcea luându-le locul lui Marius Antonescu și Daniel Carpo.


La conferința de presă organizată luni, pentru a face anunțul oficial, au participat jucătorii Mihai Macovei, căpitanul României, Valentin Calafeteanu și Mihăiță Lazăr. „În ultima vreme mi-am îmbunătățit mult tehnica la grămadă și am lucrat marginile. Ne dorim să facem un meci bun cu Franța”, a spus Lazăr, campion în Hexagon în 2013 cu echipa Castres.

În Grupa D, România va mai întâlni pe 27 septembrie, pe Wembley, naționala Irlandei, deținătoarea trofeului Six Nations, pe 6 octombrie, la Leicester, echipa Canadei, iar ultimul meci din grupă îl va susține pe 11 octombrie, la Exeter, contra Italiei.


Aripa Remy Grosso (Castres), 26 de ani, fără nicio selecție la națională, l-a înlocuit pe accidentatul Yoann Huget în lotul Franței, adversara de miercuri a României în Grupa D a Cupei Mondiale de rugby 2015, a anunțat staff-ul „Les Bleus”, informează AFP.

Huget (28 de ani, 41 de selecții) s-a accidentat grav la un genunchi în victoria de sâmbătă (35-10) în fața Italiei, pe Twickenham. Grosso, cu un gabarit impresionant (1,89 m, 103 kg), este descris de selecționerul Franței, Philippe Saint-Andre, ca fiind un „puncheur” și „un marcator de eseuri”. Jucătorul a avut în primăvară un final de sezon foarte bun și a făcut parte din lotul lărgit de 50 de jucători pentru Cupa Mondială. El pare să fie în mare formă și în acest debut de sezon.


Potrivit lui Saint-Andre, Grosso nu va fi totuși folosit contra României, la Londra, fiindcă are nevoie de timp pentru adaptare. Jucătorul ar putea debuta împotriva Canadei, pe 1 octombrie.

Primul XV al României:
Titulari: 1. Mihai Lazăr, 2. Otar Turașvili, 3. Paulică Ion, 4. Valentin Popârlan, 5. Johan Van Heerden, 6. Valentin Ursache, 7. Viorel Lucaci, 8. Mihai Macovei (căpitan), 9. Florin Surugiu, 10. Dănuț Dumbravă, 11. Adrian Apostol, 12. Florin Vlaicu, 13. Paula Kinikinilau, 14. Mădălin Lemnaru, 15. Cătălin Fercu.


Rezerve: 16. Andrei Rădoi, 17. Andrei Ursache, 18. Horațiu Pungea, 19. Ovidiu Toniță, 20. Stelian Burcea, 21. Valentin Calafeteanu, 22. Ionuț Botezatu, 23. Csaba Gal.

Ultimele Stiri
abonare newsletter