Sport

CFR Cluj - Dinamo București 0-3 la cartonașe roșii. Păun a fost cel mai faultat jucător al meciului

Elevii antrenați de Francisc Dican au marcat prima victorie în deplasare din acest sezon după ce au învins echipa antrenată de Mircea Rednic, Dinamo București.

Dinamo era singura echipă neînvinsă din Liga I în cele nouă etape desfășurate până acum, la care se adaugă victoria din Cupa Ligii.

Jucătorii din Ștefan cel Mare aveau șansa de a urca pe primul loc în Liga 1, dar au suferit prima înfrângere a sezonului, 0-2 cu CFR Cluj, la capătul unui meci pe care l-a terminat cu trei jucători eliminați și cu antrenorul Mircea Rednic trimis în tribună.


Primul cartonaș roșu primit de dinamoviști a venit în minutul 39, acesta fiind acordat lui Feussi care l-a faultat în careu pe Păun după ce tot pe atacantul clujean la faultat și în primul minut al meciului

Cristian Lopez a transformat cu succes lovitura de la 11 metri și a deschis scorul în Ștefan cel Mare.


După pauză Dinamo a rămas fără antrenor, Mircea Rednic fiind trimis în tribună. Gazdele au rămas în nouă jucători după ce Steliano Filip primind și el al doilea cartonaș galben, pentru fault la Antonio Jakolis (54).

Claudiu Voiculeț a marcat un gol splendid (77), cu un șut de la circa 25 de metri, fără replică pentru portarul Vytautas Cerniauskas, tranșând soarta partidei.


Dinamo a terminat meciul în opt jucători, după ce Cosmin Matei a fost eliminat în minutul 87. Acesta l-a scuipat tot pe atacantul echipei clujene, Alexandru Păun iar arbitru i-a arătat direct cartonașul roșu.

Clujenii au ajuns sub linia care delimitează play-off-ul de play-out și speră să-și recupereze și cele șase puncte de penalizare la TAS. Chiar dacă obiectivul imediat al „feroviarilor” este calificarea în play-off, cei de la CFR s-au dat de gol că țintesc chiar titlul.


Antrenorul echipei din Gruia, Francisc Dican, nu o recunoaște direct, dar spune că „pentru a vorbi de titlu, trebuie să ajungem în play-off”. „Ne-a ușurat munca puțin, după ce Dinamo a rămas în inferioritate numerică, dar asta nu diminuează cu nimic meritele jucătorilor mei. A fost mult mai ușor în momentul în care ai doi jucători în plus, pe urmă al treilea. E o victorie foarte foarte mare pentru echipa pe care o antrenez, de aceea vreau să felicit jucătorii. Dar nu am realizat nimic, au trecut doar 10 etape, suntem la început de drum. Trebuie să rămânem echilibrați, cu picioarele pe pământ și să continuăm să muncim cum am făcut-o până acum. Ca să vorbim de titlu, trebuie mai întâi să ne calificăm în play-off, pe urmă putem să vorbim despre alte lucruri. O victorie importantă, trebuie să ne ținem cu picioarele pe pământ și să rămânem echilibrați”, a declarat Francisc Dican, potrivit DigiSport.ro.

Meciul din Șoseaua Ștefan cel Mare a fost precedat de un moment de reculegere în memoria fostului fotbalist băcăuan Florin Ganea, decedat săptămâna trecută.


Clasamentul Ligii 1
1. Astra Giurgiu 20
2. FC Viitorul 19
3. ASA Târgu Mureș 17
4. Dinamo București 17
5. Steaua București 16
6. Pandurii Tg. Jiu 16
7. CFR 1907 Cluj 12
8. CS U Craiova 12
9. Poli Timișoara 11
10. CSMS Iași 11
11. Concordia Chiajna 9
12. FC Botoșani 7
13. FC Voluntari 4
14. Petrolul Ploiești 2

abonare newsletter