Sport

Rugbyștii clujeni luptă pentru medalia de bronz în Cupa Regelui

Echipa de rugby Universitatea Cluj va întâlni formația CSM Olimpia București, în finala mică a Cupei Regelui, competiție aflată la prima ediție.

Clujenii abordează această confruntare după eșecul suferit în semifinale pe terenul grupării Timișoara Saracens RCM-UVT, echipă ce are prima șansă la câștigarea Cupei Regelui.

De partea cealaltă, bucureștenii au fost învinși în semifinale de CSM Știința Baia Mare, scor 27-31. În ceea ce privește duelurile directe, „U” Cluj și CSM Olimpia București s-au întâlnit de două ori în acest sezon competițional, fiecare echipă reușind să câștige pe terenul celeilalte.


„Ne dorim cu toții să câștigăm această finală, deoarece finalele nu se joacă, ci se câștigă. Cu siguranță am merita, după mult timp, să aducem o medalie la Cluj. Sper ca băieții să fie conștienți și motivați de importanța jocului, mai ales pentru că o victorie în acest meci ar putea salva un sezon care nu a fost prea reușit”, a declarat managerul echipei clujene, Bogdan Cantor.

Fără excepție în SuperLiga CEC Bank, Universitatea Cluj și CSM Olimpia București s-au întâlnit an de an, atât în sezonul regulat, cat și în Play-Out. Daca în primele sezoane ale primului eșalon valoric în acest format, bucureștenii au dominat cu autoritate, în ultimii ani situația s-a echilibrat.


Atât în ediția trecuta, cat și în cea actuala, studenții de pe malurile Someșului au învins la București, succesul de anul trecut asigurându-le acestora titlul de campioana a Play-Out-ului într-un moment în care tigrii au cunoscut un recul incredibil ca din participanta la prima faza a Play-Off-ului sa termine pe ultima treapta a clasamentului.

Universitatea Cluj și CSM Olimpia București au ajuns acum să se confrunte pentru medaliile de bronz ale Cupei Regelui, o competiție în care, alb-negrii au eliminat în faza grupelor pe Steaua București iar tigrii pe cei de la Dinamo București, ambele pierzând apoi semifinalele în fata unor adversari mult mai bine cotați.


Plasați inițial în Grupa A, elevii lui Danie de Villiers au reușit calificarea în penultimul act grație victoriei și rezultatului de egalitate din dubla cu Dinamo București la care în clasamentul final s-a adăugat un punct bonus defensive pentru înfrângerea de pe propriul teren suferită în partida contra Timișoarei Saracens.

CSM Olimpia București a pierdut apoi dramatic semifinala în fața campionilor en-titre, Știința Baia Mare, în condițiile în care bucureștenii au condus în mai multe rânduri, inclusiv până la ultima fază când a venit eseul care a decis totul.


Clujenii au dat lovitura în Grupa B grație victoriei contra Stelei, pentru ca apoi în Ghencea să obțină bonusul defensiv, chiar și în disputele cu Știința Baia Mare reușind un rezultat de egalitate și de asemenea o bonificație defensive pe terenul zimbrilor.

În clasamentul final studenții clujeni puteau avea și mai multe puncte, dar de fiecare dată nu au știut să gestioneze finalurile de meci, în Ghencea o tentativă de țintă ratată, respectiv un eseu primit de la maramureșeni în minutul 75 privându-i de o rubrică a victoriilor mult mai bogată.


În semifinale, jucând pe terenul liderului actual din SuperLiga CEC Bank, Timișoara Saracens, Universitatea Cluj nu a avut puterea de a emite prea multe pretenții, dar această calificare este o adevărata performanță pentru o echipă care nu a mai ajuns atât de sus de la începutul anilor 2000.

Confruntarea dintre cele două echipe va avea loc sâmbătă, 12 septembrie, de la ora 17:00, și se va juca pe Stadionul Național „Arcul de Triumf” din București.

Parcursul și statistica celor două echipe care se vor întâlni în finala locurilor 3-4 ale Cupei Regelui:

Universitatea Cluj
Partide disputate:
- În faza grupelor: Universitatea Cluj - Steaua București 15-12, Știința Baia Mare - Universitatea Cluj 28-21, Steaua București - Universitatea Cluj 15-14, Universitatea Cluj - Știința Baia Mare 17-17
- Semifinale: Timișoara Saracens - Universitatea Cluj 52-10

Statistica echipei:
- Universitatea Cluj a marcat 8 eseuri, 2 de penalizare și a primit 15 eseuri.
- Cel mai eficient marcator de eseuri: Cristian Murgoci - 3 reușite
- Cel mai eficient marcator de puncte: Ovidiu Melniciuc - 19 puncte(2tr, 5lp)

CSM Olimpia București
Partide disputate:
- În faza grupelor: Dinamo București - CSM Olimpia București 10-45, Timișoara Saracens - CSM Olimpia București 47-15, CSM Olimpia București - Dinamo București 18-18, CSM Olimpia București -  Timișoara Saracens 12-16
- Semifinale: Știința Baia Mare - CSM Olimpia București 31-27

Statistica echipei:
- CSM Olimpia București a marcat 13 eseuri, 3 de penalizare și a primit 14 eseuri.

Cel mai eficient marcator de eseuri: Siale Fahiua - 3 reușite
Cel mai eficient marcator de puncte: Jeffrey Taljard - 30 puncte(6tr, 6lp)

Ultimele Stiri
abonare newsletter