Sport

Campioana României la handbal feminin ar putea să joace meciurile din Liga Campionilor la Cluj

Directorul general al CSM București, Constantin Căliman, a declarat, luni, că e posibil ca echipa feminină de handbal să dispute la Cluj-Napoca sau la Râmnicu Vâlcea o parte dintre meciurile din Liga Campionilor, deoarece Sala Polivalentă din București este ocupată cu alte evenimente în anumite date.

„Și noi ne întrebăm unde vom juca în Liga Campionilor, pentru că, uitându-ne pe calendarul transmis de EHF, am regăsit cel puțin trei jocuri pe care nu putem să le organizăm la Sala Polivalentă, din diverse motive. Încercăm împreună cu ministerul (n.r. - Tineretului și Sportului) și cu diverse federații care au evenimente în acea perioadă, să găsim soluții. E foarte trist, pentru că din păcate nu avem infrastructură. La o populație ca a Bucureștiului ar fi trebuit să avem cel puțin două săli polivalente de dimensiuni acceptabile. Dacă nu vom găsi o soluție, vom juca la Cluj sau la Vâlcea. Sala Rapid este prea mică, nu se înscrie în standardele impuse de EHF. Poate că Sala Dinamo ar fi o variantă, dar eu sper să găsim o soluție să jucăm la Polivalentă”, a declarat Căliman.

În sezonul 2015-2016 al Ligii Campionilor la handbal feminin, campioana României, CSM București, a fost repartizată direct în Grupa D, cu deținătoarea trofeului, Buducnost Podgorica (Muntenegru), cu IK Savehof (Suedia) și cu MKS Lublin (Polonia).


Componenţa grupelor Ligii Campionilor este următoarea:
A: Larvik (Norvegia), RK Krim Mercator (Slovenia), Rostov-Don (Rusia), câştigătoarea turneului preliminar 2 (unde joacă HCM Baia Mare);
B: FTC Budapesta (Ungaria), Thüringer HC (Germania), HC Podravka Vegeta (Croaţia), Fleury Loiret Handball (Franţa);
C: FC Midtjylland (Danemarca), HC Vardar (Macedonia), Hypo Viena (Austria), câştigătoarea turneului preliminar 1;
D: Buducnost (Muntenegru), CSM Bucureşti, IK Sävehof (Suedia), MKS Selgros Lublin.

Vicecampioana la handbal feminin HCM Baia Mare va evolua în turneul preliminar 2 al Ligii Campionilor, alături de Team Esbjerg (Danemarca), BNTU BelAz Minsk (Belarus) şi Ankara Yenimahalle (Turcia)


HCM Baia Mare va juca în prima semifinală a turneului cu formaţia BNTU BelAz Minsk (Belarus), câştigătoarea urmând să întâlnească formaţia din cealaltă semifinală a turneului 2, dintre Team Esbjerg şi Ankara Yenimahalle.

Meciurile din faza grupelor vor începe în 16 octombrie, în timp ce turneele preliminare sunt programate în 12-13 septembrie.


Turneul final al Ligii Campionilor este programat în 7-8 mai 2016, la Budapesta.

Ultimele Stiri
abonare newsletter