Sport

Simona Halep s-a calificat în optimile de finală la US Open și la Turneul Campioanelor

Jucătoarea Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, s-a calificat, sâmbătă, în optimile de finală ale US Open, ea egalându-şi cea mai bună performanţă din carieră la Grand Slam-ul american, înregistrată în 2013.

Halep a învins-o, cu scorul de 6-2, 6-3, pe Shelby Rogers din SUA, locul 154 WTA, sportivă venită din calificări, după un meci de o oră şi şapte minute, disputat în turul al treilea al competiţiei.

Sportiva română nu a avut probleme în partida de pe arena Arthur Ashe de la Flushing Meadows, deşi Rogers a intrat cu încredere pe teren. Însă încrederea americancei s-a evaporat la prima minge de break a meciului, în ghemul al cincilea. Astfel, de la 2-2, Halep a arătat cum arată diferenţa de peste 150 de locuri în clasamentul WTA, câştigând şapte ghemuri la rând. Setul întâi a durat 31 de minute, apoi Rogers a câştigat şi ea un ghem la 0-2, în setul secund. Românca a dus scorul la 5-2, după un nou break în ghemul al şaptelea, apoi s-a relaxat, iar Rogers a făcut rebreak. Nu a fost o revenire a americancei, pentru că Halep a închis setul în ghemul următor, după alte 36 de minute.


Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat, după calificarea în optimile de finală ale US Open, că, deşi a venit fără prea mai aşteptări la New York după rezultatele slabe înregistrate pe zgură şi pe iarbă, simte că are şanse la acest turneu de Grand Slam. „A fost o primă săptămână bună pentru mine. Am venit fără aşteptări, după Roland Garros şi Wimbledon nu mă gândeam că o să am rezultate bune aici. Dar sunt în a doua săptămână şi mă simt fericită. Mă simt încrezătoare, simt că am şanse la acest turneu”, a spus Halep.

Totodată, Simona Halep s-a calificat pentru Turneul Campioanelor, competiţie ce va avea loc în Singapore, în perioada 25 octombrie - 1 noiembrie, informează wtafinals.com. Românca este a doua jucătoare calificată pentru ediţia din acest an, după liderul mondial, sportiva americană Serena Williams. La competiţia din Singapore vor participa cele mai bune opt jucătoare ale lumii.


Simona Halep o va întâlni în următorul act pe jucătoarea Sabine Lisicki, locul 24 WTA şi cap de serie numărul 24, după ce sportiva germană a trecut, cu scorul de 6-4, 4-6, 7-5, de Barbora Strycova din Cehia, locul 42 WTA.

Sabine Lisicki, 26 de ani, fostă numărul 12 mondial în 2012, şi Simona Halep, 23 de ani, s-au întâlnit de patru ori până în pezent, sportiva română câştigând ultimele trei întâlniri: 6-2, 3-6, 7-5, în turul întâi al turneului de la Miami din 2013, 5-7, 6-3, 6-2, în optimile turneului de la Madrid din 2014 şi 6-4, 6-0, în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon, tot anul trecut. Lisicki s-a impus 2011, în turul I al truneului de la Stanford, cu 6-1, 6-2.


Lisicki deţine recordul de viteză la serviciu în tenisul feminin, cu peste 210 km/h. Finalista turneului de la Wimbledon din 2013 are patru trofee în palmares, la Hong Kong (2014), Birmingham (2011), Dallas (2011) şi Charleston (2009). La US Open, ea nu a trecut de optimi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter