monitorulcj.ro Menu
Sport

FR de Scrimă organizează o nouă campanie de promovare a scrimei în Cluj-Napoca

Federația Română de Scrimă va realiza luna aceasta o amplă acțiune simultană de promovare a scrimei și de atragere a cât mai multor copii către acest sport.

Ca și anul trecut, spadasinii vor efectua mai multe antrenamente în Piața Unirii din Cluj-Napoca unde sunt așteptați copiii de la școlile din localitate și din împrejurimi. Cluj-Napoca este doar una dintre localitățile în care se va desfășura anul acesta proiectul „FlashMob România 2015”.

Evenimentul care va avea loc joi, 17 septembrie, de la ora 17:00, va cuprinde 11 orașe din România: Slobozia, Constanţa, Iaşi, Tg. Mureş, Cluj, Satu Mare, Oradea, Timişoara, Craiova, Râşnov şi Braşov.


Cu această ocazie, Ana Maria Brânză, Tiberiu Dolniceanu, Simona Gherman, Mihai Covaliu și alți actuali și foști campioni ai scrimei românești vor fi angrenaţi în proiectul „FlashMob România 2015”. Acțiune va cuprinde demonstrații simultane, poze, autografe și alte evenimente de popularizare a acestui sport, alături de sportivii și antrenorii de la cluburile de scrimă din fiecare dintre cele 11 orașe.

Inițiativa a aparținut Federației Române de Scrimă și cluburilor de scrimă din orașele menționate. În fiecare din cele 11 locații, demonstrațiile vor fi susținute de către sportivii de la cluburile locale, iar din partea Federației Române de Scrimă vor participa la Braşov, Ana Maria Popescu (ex-Brânză) (CSA Steaua/spadă), Simona Pop (CSA Steaua/spadă), Bianca Pascu (CS Dinamo/sabie), la Tg. Mureş, Greta Vereș (CSA Steaua/spadă), Mario Persu (CSU Craiova/spadă), iar la Râşnov, Simona Gherman (CSA Steaua/spadă), Loredana Dinu (CS Dinamo/spadă), Ioana Dumitru (CS Dinamo/spadă), Ciprian Gălățanu (CS Dinamo/sabie).


La Cluj-Napoca vor fi prezenți în fața copiilor spadasinii Mălina Călugăreanu (CSA Steaua/floretă), Iulian Teodosiu (CS Dinamo/sabie), din partea federației.

În cazul în care vremea va fi potrivnică cei pasionați de scrimă sunt așteptați joi, 17 septembrie, de la ora 17:00, la Sala Sporturilor „Horia Demian”.