Sport

Clujeanca Monica Ungureanu a ocupat doar locul 7 la Mondialele de la Astana

Judoka legitimată la clubul CS Universitatea Cluj, Monica Ungureanu, a ocupat locul 7 în limitele categoriei 48 kg, luni, la Campionatele Mondiale de judo de la Astana (Kazahstan).

Ungureanu a învins-o în turul al doilea tur pe italianca Valentina Moscatt, în optimi a trecut de Asaramanitra Ratiarison (Madagascar), dar a cedat în sferturi în fața braziliencei Nathalia Brigida. Monica a fost întrecută apoi în primul tur al recalificărilor de Marina Cerniak (Ucraina), ieșind din cursa pentru medalia de bronz.

Tot la 48 kg, Violeta Dumitru a trecut în primul tur de uzbeka Mukadas Kubeeva, iar apoi a fost învinsă de unguroaica Eva Csernoviczki.


Japoneza Haruna Asami și argentinianca Paula Pareto se vor lupta pentru aur.

România este reprezentată la Astana de 10 judoka, urmând să mai evolueze patru sportive, Andreea Chițu, Larisa Florian (ambele la 52 kg), Corina Căprioriu, Loredana Ohâi (ambele la 57 kg), și patru sportivi, Cristian Bodârlău, Denis Mititelu (ambii la cat. 81 kg), Valentin Radu (100 kg) și Daniel Natea (+100 kg).


România este reprezentată la Astana de 10 judoka, urmând să mai evolueze patru sportive, Andreea Chiţu, Larisa Florian (ambele la 52 kg), Corina Căprioriu, Loredana Ohâi (ambele la 57 kg), şi patru sportivi, Cristian Bodârlău, Denis Mititelu (ambii la cat. 81 kg), Valentin Radu (100 kg) şi Daniel Natea (+100 kg).

Campionatul Mondial de judo continuă şi marţi, de la ora 8:00, cu meciurile preliminare şi de la ora 14:00, întrecerea pentru medalii cu alte două reprezentate ale României pe tatami, ambele la categoria 52 kg. Andreea Chiţu, vice-campioana mondială de anul trecut, de la Cheliabinsk, şi Larisa Florian, campioană europeană de cadeţi.


Clasamentele zilei, pe categorii:
60 kg
1. Smetov Yeldos (KAZ)
2. Ibrayev Rustam (KAZ)
3. Kim Won Jin (KOR)
3. Shishime Toru (JPN)
5. Ganbat Boldbaatar (MGL)
5. Kitadai Felipe (BRA)
7. Choi In Hyuk (KOR)
7. Urozboev Diyorbek (UZB)
48 kg
1. Pareto Paula (ARG)
2. Asami Haruna (JPN)
3. Jeong Bo Kyeong (KOR)
3. Kondo Ami (JPN)
5. Brigida Nathalia (BRA)
5. Cherniak Maryna (UKR)
7. Csernoviczki Eva (HUN)
7. Ungureanu Monica (ROU)

abonare newsletter