Sport

Încă două americance se alătură secției de baschet feminin a Universității Cluj

Clubul Sportiv Universitatea Cluj a perfectat și ultimele transferuri pentru secția de baschet feminin. Oficialii clubului sportiv a anunțat, miercuri, transferul a încă două jucătoare americane solide care se alătura lotului existent și care sunt așteptate să sosească zilele acestea la club pentru a începe antrenamentele.

Cele două jucătoare care au reușit să fie transferate la echipa din Cluj sunt Emmalee Schill și Ashley Grimes.

Frumoasa Emmalee Schill este născută în anul 1992 și a terminat Rollins College. Emmalee a avut în ultimul an la colegiu medii de 12.2 ppg, 6.7 rpg, 1.1 bpg.


Emmalee are 188 cm înălțime și este o jucătoare versatilă care poate să finalizeze acțiuni de pick and roll, poate să joace cu spatele la coș, dar și să arunce cu consistență de la semidistanță, cât și de la 3 puncte. În ultimul sezon la colegiu ea a avut procentaj de 41% la 3 puncte.

„Emmalee reprezintă un atu pentru echipa noastră, deoarece este o jucătoare care preferă jocul în echipa încercând constant să își pună coechipierele în valoare, muncește mult și pe faza defensivă și se potrivește ca o mănușă stilului echipei noastre pentru că pune mult suflet în teren și asta se vede”, a declarat Miljan Medvedj, directorul tehnic al echipei.


Printre titlurile obținute de Emmalee putem aminti: Most Valuable Player 2015 for Rollins College și Conference Defensive Player 2015.

Cea de a doua jucătoare care vine din America, Ashley Grimes este o sportivă născută în anul 1991 și are 180 cm înălțime. Ashley a terminat University of Alabama Birmingham cu medii de 14.3 ppg, 5,2 rpg, 3,4 assists and 1,9 steals în 31 de minute petrecute în teren. Apoi a jucat în Australia până acum o săptămână, unde a terminat sezonul cu 17,8 ppg și 6,8 rpg. Ashley este o jucătoare care evoluează foarte bine în relațiile de unu la unu, dar care adoră totodată să își pună coechipierele în poziții de finalizare.


Ashley Grimes a declarat după semnarea contractului că este încântată de această mutare. „Sunt super încântată de ocazia de a juca într-un campionat bun al Europei și voi da totul pe teren atât la meci, cât și la antrenamente pentru a câștiga de fiecare dată. Mulțumesc stafului tehnic pentru șansa acordată și inima mea va bate doar pentru „U” Cluj în următorul sezon”, a afirmat jucătoarea din America.

„Ashley este un mare câștig pentru echipa noastră fiind o jucătoare de mare valoare care ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivele în acest sezon”, a spus Mihai Coldea, antrenorul echipei universitare.


Baschetbalistele de la Universitatea Cluj s-au reunit luni seara la primul antrenament după vacanța de vară, ele fiind asistate de noul directorul tehnic, Mijilan Medvedj și de managerul echipei, Florin Covaciu.

Lotul cu care echipa de baschet feminin „U” Cluj va începe noul sezon este compus din: Irina Gavrilă, Emeșe Gal, Vanesa Lache, Teodora Neagu, Emoke Szocs și Nicoleta Berbec, care au rămas în continuare la echipă, și noile jucătoare Flavia Ferenczi, Gabriela Măgurean, Georgiana Plavițu, Shanara Clark, Marija Prlja, Emmalee Schill și Ashley Grimes. Jucătoarele Iulia Răileanu și Claudia Corbu s-au retras din activitatea baschetbalistică.

abonare newsletter