Sport

Olimpia Cluj a învins campioana Estoniei în primul meci din Champions League, scor 4-0 (2-0)

Campioana României la fotbal feminin face parte din grupa 5 a Champions League, ale cărei meciuri au loc în perioada 11 și 16 august la Beltinci, în Slovenia

Pe stadionul Sportni Park din localitatea slovenă, Olimpia a disputat ieri primul meci din grupă a 5-a din UEFA Women's Champions League.
Partida începută la ora 18:00 (ora României), a fost monopolizată de clujencele care au asediat poarta campioanei Estoniei, Pärnu Jalgpalliklub. Primul gol a fost marcat de atacanta Lunca, în minutul 11, după o pasă primită de la mijlocașul central, Voicu. Celelalte trei goluri au venit unul după altul, în prima și respectiv în repriza a doua (două goluri), golurile fiind marcate de Voicu ('41), Olar ('51) și Lunca ('63).

Pentru Olimpia Cluj faza grupelor este una destul de ușoară, celelalte două meciuri din această fază fiind cu două echipe care nu pot pune prea mari probleme porții apărate de Mia Ganea.


Vor urma meciurile cu WFC Ekonomist (Muntenegru), pe 13 august, și WFC Pomurje (Slovenia), pe 16 august, ambele de ora 18:00 și transmise live pe site-ul clubului clujean.

Olimpia Cluj s-a pregătit temeinic pentru ediția din acest an a Ligii Campionilor la fotbal feminin, efectuând un cantonament de pregătire în Austria. Elevele lui Mirel Albon au reușit un egal cu Sturm Graz (2-2), au trebuit să se recunoască învinse în fața polonezelor de la Konin Medyk (0-4) și au făcut scor cu FC Südburgenland Olbendorf (6-0).


În pauza de vară, Olimpia a dat lovitura pe piața transferurilor, reușind să transfere patru internaționale. Este vorba de Lidia Havriștiuc (Navobi Iași), Beatrice Tărășilă (Fair Play București), Szidonia Salamon (Odorheiu Secuiesc) și Roxana Dinescu (Real Craiova).

Echipele de start
Olimpia Cluj: Mirela Ganea, Andreea Corduneanu, Teodora Meluță (Mihaela Ciolacu '59), Ioana Bortan, Adina Giurgiu (Cristina Carp '82), Ştefania Vătafu, Andreea Voicu, Mara Bâtea, Alexandra Lunca, Corina Olar, Lidia Havristiuc (Beatrice Tărășilă '72).


Pärnu: Elis Meetua, Ketlin Saar, Kaire Palmaru, Heleri Saar, Anete Paulus, Anastassia Morkovkina, Kairi Himanen, Liivi Sõrmus (Grete Ojala '65), Berle Brant, Merily Toom (Marve Bessmertnõi '58), Kristina Bannikova (Laada Tereštšenkova '83).

Ultimele Stiri
abonare newsletter