Sport

O nouă echipă de fotbal din Cluj-Napoca va încerca să cucerească Cupa României

După ce Universitatea Cluj a retrogradat în Liga a 2-a iar CFR Cluj a rămas în Liga 1, derby-urile se vor muta tot în fotbal, dar în cel feminin.

Dacă timp de cinci ani consecutiv echipa de fotbal feminin Olimpia Cluj a cucerit titlurile de campioană și Cupa României, în acest moment o altă echipă nou înființată își propune să rivalizeze cu aceasta și chiar să câștige cât mai multe puncte, campionate și cupe.

Deși clubul nu este nou, echipa de fotbal feminin care a primit numele de Asociația Sportivă Olimpic Star Cluj-Napoca a fost înființată doar cu o lună în urmă. Antrenorul acestor fete, Călin Barbu, și cea care se ocupă de promovarea clubului, Andreea Lang, și-au propus ținte foarte înalte, formația fiind deja înscrisă în Liga 1, în grupa în care evoluează și echipa secundă a Olimpiei Cluj. „Clubul de fotbal feminin a fost înființată de mai puțin de o lună, pentru că clubul de băieți exista de mai mult timp. Totul a început de la băiețelul meu care joacă la domnul Barbu, iar când mergea la campionate era o fetiță care momentan joacă la Olimpia și care făcea parte din club la juniori, pentru că până la 14 ani este voie să joace echipe mixte, și tot văzând-o și tot povestind am spus hai să facem un club și de fete, să mai aibă Clujul încă un club de fete”, a declarat pentru Monitorul de Cluj, Andreea Lang.


În acest moment la clubul Olimpic Star sunt doar 10-11 fete care joacă la club, dar sunt discuții pentru a perfecta transferul a câtorva jucătoare de la Olimpia Cluj. „Noi am încercat să ne promovăm pe facebook, prin pliante, pentru că nu țin neapărat să jucăm cu fete împrumutate sau transferate, noi ne dorim să găsim noi talente, dar dacă ni s-a oferit ocazia de a juca în Liga 1 a trebuit să ne mișcăm repede”, spune Andreea Lang. „Nu ne dorim să fie o rivalitate între noi și clubul Olimpia Cluj, ne dorim să fie două echipe de fotbal feminin în Cluj care să reprezinte acest municipiu”, a completat Andreea.

Fetele care evoluează la această echipă au între 19 și 28 de ani, marea majoritate dintre ele fiind jucătoare cu experiență. „Noi am ridicat stacheta foarte sus, am înțeles că vom fi în zona de nord cu Satu Mare, Timișoara și alte echipe din partea asta. Noi ne dorim cât mai mult având în vedere că fetele pe care le avem sunt valoroase și sunt jucătoare dedicate fotbalului”, a afirmat Andreea Lang.


Deși în Cluj-Napoca există destul de multe baze sportive și terenuri de fotbal, noua echipă de fotbal feminin va încerca să dispute meciurile oficiale pe un teren de fotbal din apropierea Clujului, în Capitala Culturală a Tineretului, dintre terenurile omologate pentru meciurile în Liga 1 feminin multe condiții minime de igienă pentru sportivi. „Acum, noi va trebui să rezistăm și financiar pentru că nu am primit nici un ban de la nimeni. În Cluj-Napoca nu am găsit nici un teren agreat pe care să disputăm meciurile oficiale pentru că la terenurile care erau cât de cât practicabile la unele nu erau vestiare sau nu era apă, iar altele erau ocupate”, a declarat Andreea Lang.

Terenul de fotbal pe care se antrenează fetele de la echipa AS Olimpic Star Cluj-Napoca este cel sintetic din incinta școlii Alexandru Vaida Voievod, de pe strada Oltului nr. 83.


Primele meciuri pentru echipele înscrise în cadrul Ligii 1, la fel ca în cazul echipelor înscrise în Superligă, vor avea loc la sfârșitul primei săptămâni din luna septembrie.

Potrivit FRF, Liga I de fotbal feminin va avea două serii de câte opt echipe, stabilite după criteriul geografic. Locul 1 din fiecare serie promovează direct în Superligă, iar locurile secunde vor disputa un meci de baraj, tur-retur, desemnat prin tragere la sorți, cu echipele clasate pe locurile 7-8 din Superligă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter