Sport

Franța este campioana mondială la handbal masculin U21, România ocupă locul 8 mondial

România a încheiat pe locul 8 Campionatul Mondial din Brazilia, fiind probabil cea mai neaşteptată naţională în acest top.

Selecționata României a ocupat locul 8 la Campionatul Mondial de handbal masculin Under-21 din Brazilia, după ce a fost învinsă de Spania cu scorul de 30-29 (14-13).

Revenită la un Mondial sub 21 de ani după o pauză de 10 ani, România a rupt gura târgului în primele 10 zile de competiţie, timp în care a ajuns până în sferturile de finală.


Tricolorii au reușit o clasare mai mult decât onorabilă la Mondialul din Brazilia, pierzând la limită ultimul meci de clasament (locurile 7-8), în fața Spaniei, echipă care câștigase și meciul direct din grupă, cu 23-18.

Echipa antrenată de Ovidiu Mihăilă a controlat o mare parte prima repriză, conducând cu 7-5 (min. 10) și 8-6 (12), dar ibericii au marcat apoi de patru ori la rând și au întors situație, intrând la pauză cu un avans de un gol, 14-13.


Spania s-a desprins după pauză, având 19-14 (37), dar România a redus ecartul la două goluri, 23-21 (44). Echipa noastră a marcat ultimele trei goluri ale partidei, dar în ultimul minut nu s-a mai înscris, scorul final fiind de 30-29 pentru Spania.

Dan Racoțea a fost cel mai bun marcator al echipei noastre, cu 10 goluri. Pentru România au mai înscris: Adrian Rotaru - 7 goluri, Nicușor Negru - 5 goluri, Ionuț Nistor Ioniță - 5, Bogdan Mănescu - 1, Vlad Sincelean - 1.


Pentru Spania au înscris Francisco Arino Garcia - 5 goluri, Miguel Sanchez Migallon Naranjo - 4 goluri, Alvaro Del Valle - 4, Adrian Fernandez Clemente - 4, Rodrigo Perez Arce - 4, Jon Azkue Saizar - 4, Arnau Garcia Barcelo - 2, Aleix Gomez Abello - 2, Diego Pineiro - 1.

Echipa Franței a câştigat, sâmbătă noapte, Campionatul Mondial din Brazilia U21, după ce s-au impus în marea finală în faţa Danemarcei cu 26-24 (14-11). Deşi nordicii erau consideraţi favoriţi, francezii au reuşit să-i învingă pentru a doua oară la acest turneul final, după ce au câştigat şi în grupa C, într-un meci decisiv pentru locul 1.

abonare newsletter