Sport

Opt echipe de fotbal feminin se vor întrece pentru primul loc în sezonul 2015-2016

Secretarul general Gabi Bădescu a promis că se vor face mari eforturi pentru a atrage un sponsor strategic pentru Superliga de fotbal feminin, competiție care va căpăta denumirea acestuia, dacă se vor perfecta documentele de colaborare și sponsorizare.

La Casa Fotbalului a avut loc, marți, Adunarea Generala a Cluburilor afiliate de fotbal feminin, sub conducerea președintelui Comisiei de fotbal feminin Alin Cioban și cu participarea a președintelui FRF, Răzvan Burleanu și noul secretar general adjunct Gabi Bădescu. Oficialitățile prezente, au apreciat dezvoltarea rapidă a fotbalului feminin din țara noastră și au oferit tot sprijinul pentru ca fotbalul feminin din România să ajungă în topul țărilor din Europa. În acest sens, președintele FRF a promis înființarea în 2017 a unui Centru de elită pentru fotbalul feminin.

Noutatea după această întâlnire a fost aprobarea formatului din sezonul 2015-2016 și 2016-2017, care va avea patru niveluri valorice. Ultimul nivel, fotbalul de bază, adresat fetelor U14 și u12, care se va organiza la nivelul AJF-urilor din fiecare județ.


Liga a II-a de Tineret Speranțe, se va împărți în grupe de 4-6 echipe, după criteriul geografic, fiecare câștigătoare a seriei se va întâlni la Turneul final și primele două clasate vor promova în eșalonul superior, respectiv Liga I.

Liga I de fotbal feminin va avea două serii de câte opt echipe, stabilite după criteriul geografic. Locul 1 din fiecare serie promovează direct în Superligă, iar locurile secunde vor disputa un meci de baraj, tur-retur, desemnat prin tragere la sorți, cu echipele clasate pe locurile 7-8 din Superligă.


Eșalonul de elită, îl constituie Superliga de fotbal feminin, care va avea în componență zece echipe. Din nefericire, datorită unor probleme de organizare internă, echipele FC Brazi și Universitatea Alexandria nu s-au înscris în Superligă și, conform ROAF-ului, au rămas în sezonul 2015-2016 doar opt echipe: Olimpia Cluj-Napoca, ASA Târgu Mureș, Heniu Prundu Bârgăului, Real Craiova, Fair Play București, Navobi Iași, Vasas Femina Odorheiul Secuiesc și Independența Baia Mare.

S-a propus ca pe lângă campioana României care va participa în Women’s Champions League, locurile 2 și 3 din Superliga României să participe la Cupa Balcanica, lucru care va face întocmirea unui proiect care va fi depus la UEFA și care va avea mari șanse să fie aprobat din sezoanele viitoare.


Cupa României la fotbal feminin, va începe pe 13 septembrie, semifinalistele vor primi un bonus de 1500 euro, iar câștigătoarea 3000 de euro.

Programul Superligii de fotbal feminin 2015-2016

Etapa I - 06 septembrie 2015
Independenta Baia Mare - Vasas Femina Odorheiul Secuiesc
CS Navobi Iași - Fair Play București
Olimpia Cluj-Napoca - ASA Târgu Mureș
Heniu Prundu Bârgăului - Real Craiova


Etapa a II-a  - 27 septembrie 2015
Heniu Prundu Bârgăului - Olimpia Cluj-Napoca
ASA Târgu Mureș - CS Navobi Iași
Fair Play București - Independenta Baia Mare
Real Craiova - Vasas Femina Odorheiul Secuiesc

Etapa a III-a  - 04 octombrie 2015
Vasas Femina Odorheiul Secuiesc - Fair Play București
Independenta Baia Mare - ASA Târgu Mureș
CS Navobi Iași - Heniu Prundu Bârgăului
Olimpia Cluj-Napoca - Real Craiova


Etapa a IV-a - 11 octombrie 2015
Olimpia Cluj-Napoca - CS Navobi Iași
Heniu Prundu Bârgăului - Independenta Baia Mare
ASA Târgu Mureș - Vasas Femina Odorheiul Secuiesc
Real Craiova - Fair Play București

Etapa a V-a - 17 octombrie 2015
Fair Play București - ASA Târgu Mureș
Vasas Femina Odorheiul Secuiesc - Heniu Prundu Bârgăului
Independenta Baia Mare - Olimpia Cluj-Napoca
CS Navobi Iași - Real Craiova

Etapa a VI-a - 01 noiembrie 2015
CS Navobi Iași - Independenta Baia Mare
Olimpia Cluj-Napoca - Vasas Femina Odorheiul Secuiesc
Heniu Prundu Bârgăului - Fair Play București
Real Craiova - ASA Târgu Mureș

Etapa a VII-a - 08 noiembrie 2015
ASA Târgu Mureș - Heniu Prundu Bârgăului
Fair Play București - Olimpia Cluj-Napoca
Vasas Femina Odorheiul Secuiesc - CS Navobi Iași
Independenta Baia Mare - Real Craiova

Returul de campionat, etapele 8, 9 și 10, se vor disputa în funcție de vreme, pe datele 15 și 21 noiembrie respectiv pe 06 decembrie.

abonare newsletter