Sport

România alături de Danemarca, Polonia, Muntenegru, Armenia şi Kazahstan, în preliminariile Cupei Mondiale din 2018

Reprezentativa României va face parte din grupa E alături de Danemarca, Polonia, Muntenegru, Armenia şi Kazahstan, în preliminariile Cupei Mondiale din 2018, conform tragerii la sorţi de sâmbătă, de la Sankt Petersburg.

Tragerea la sorţi a fost efectuată de secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, Aleksandr Kerjakov şi Oliver Bierhoff. Gazdele tragerii la sorţi au fost modelul Natalia Vodianova şi Dmitri Şepelev.

Componenţa grupelor de calificare din Europa la Cupa Mondială din 2018, stabilită în urma tragerii la sorţi ce a avut loc sâmbătă, la Sankt Petersburg:
Grupa A: Olanda, Franţa, Suedia, Bulgaria, Belarus, Luxemburg;
Grupa B: Portugalia, Elveţia, Ungaria, Insulele Feroe, Letonia, Andorra;
Grupa C: Germania, Cehia, Irlanda de Nord, Norvegia, Azerbaidjan, San Marino;
Grupa D: Ţara Galilor, Austria, Serbia, Irlanda, Moldova, Georgia;
Grupa E: România, Danemarca, Polonia, Muntenegru, Armenia, Kazahstan;
Grupa F: Anglia, Slovacia, Scoţia, Slovenia, Lituania, Malta;
Grupa G: Spania, Italia, Albania, Israel, Macedonia, Liechtenstein;
Grupa H: Belgia, Bosnia-Herţegovina, Grecia, Estonia, Cipru;
Grupa I: Croaţia, Islanda, Ucraina, Turcia, Finlanda.


Dintre adversarii „tricolorilor”, Muntenegru, Armenia şi Kazahstan nu au fost niciodată prezente la un turneu final.

Secundul lui Iordănescu, Viorel Moldovan, a trăit cu puls maxim tragerea la sorţi. „Este o grupă dificilă. Putea să fie şi mai rău, însă va fi greu. Din punctul meu de vedere, sunt două echipe cu care ne vom lupta pentru calificare, Danemarca şi Polonia. Dar nu trebuie de neglijat Muntenegru şi trebuie să fim foarte atenţi cu Armenia şi Kazahstan, care au crescut mult. Cred în calificare, dar până acolo mai avem multe hopuri de trecut. Pe mine mă îngrijorează situaţia de acum, cu mulţi jucători fără contracte şi la fel de mulţi ieşiţi din formă şi accidenţaţi. Pentru că noi trebuie să ne calificăm la Europenele din Franţa. Sper că participând acolo vom creşte şi vom prinde încredere în forţele noastre”, a declarat Moldovan pentru Mediafax.


Echipele de pe primul loc în fiecare grupă se vor califica la Cupa Mondială, iar cele mai bune opt selecţionate de pe poziţia a doua vor juca la baraj pentru accederea la competiţia din Rusia.

Preliminariile Cupei Mondiale din 2018 vor începe în septembrie 2016 şi se vor încheia în noiembrie 2017 (perioada 4 septembrie 2016-10 octombrie 2017 faza grupelor; 9-11 noiembrie 2017 prima manşă a barajului; 12-14 noiembrie 2017 manşa secundă a barajului).


Turneul final al Cupei Mondiale din 2018 va avea loc în perioada 14 iunie - 15 iulie 2018.

Ultimele Stiri
abonare newsletter