monitorulcj.ro Menu
Sport

27 de cluburi s-au înscris în noul sezon al Ligii a 2-a, ediţia 2015-2016

Universitatea Cluj a fost printre primele echipe care s-au înscris în noul sezon competițional al Ligii a 2-a, asta deși situația financiară a rămas un imens mister.

Luni, 20 iulie 2015, a fost ultima zi de înscriere în ediţia 2015-2016 a eşalonului secund, competiţie organizată de Federaţia Română de Fotbal. Pe adresa Departamentului de Competiţii, până la expirarea termenului limită, au fost trimise 27 de cereri de înscriere pentru noul sezon.

Printre acestea se află cele cinci echipe care au promovat din Liga a III-a şi cele şase echipe care au retrogradat din Liga 1. Lipseşte FCM Dorohoi, echipa care a terminat play-out-ul seriei I a ediţiei precedente de Liga 2 pe locul 1, dar care nu îşi va mai continua activitatea şi în noul sezon.


FCM Dorohoi este singura echipă din sezonul trecut al eșalonului secund care nu s-a înscris în noua ediţie de campionat.

Cluburile CF Brăila și Academica Argeș au formulat cereri în temeiul articolului 4 din ROAF, solicitând schimbarea formei juridice a cluburilor, urmând ca, în situația în care vor primi aviz pozitiv, să participe în competiții sub denumirile de ACS Dacia Unirea Brăila, respectiv FC Clinceni.


Lista echipelor înscrise în Liga a 2-a:
- ACS Berceni
- ACS Bucovina Pojorâta*
- ACS Dacia Unirea Brăila
- ACS FC Academica Argeş (FC Clinceni)
- ACS FCM Baia Mare*
- ACS Rapid CFR Suceava
- ACS Şoimii Pâncota
- ACS UTA Bătrâna Doamnă*
- ACSM Râmnicu Vâlcea
- AFC Chindia Târgovişte*
- AFC Dunărea 2005 Călăraşi*
- AS SC Bacău
- CS Baloteşti
- CS FC Bihor Oradea
- CS FC Caransebeş 1913
- CS FC Olimpia 2010 Satu Mare
- CS Gaz Metan Mediaş**
- CS Metalul Reşiţa SA
- CS Mioveni
- FC Gloria Buzău
- FC Oţelul SA**
- SC FC Braşov**
- SC FC Ceahlăul**
- SC FC Farul Constanţa
- SC FC Rapid**
- SC Universitatea Cluj SA**
- Unirea Tărlungeni

*echipe promovate din Liga 3
** echipe retrogradate din Liga 1


Noul sezon al Ligii 2, ediţia 2015-2016, va fi format, mai mult ca sigur, din două serii, având în vedere că din cele 28 de echipe s-au înscris mai mult de 22, limita care ar fi putut duce la crearea unui campionat cu o singură serie.

Conform ultimei Adunări Generale Extraordinare a Ligii Profesioniste de Fotbal a Ligii 2, care a avut loc pe 18 iunie la Sărata Monteoru, în cazul în care se înscriau toate echipele sau mai mult de 22 se mergea pe un sistem cu două serii a câte 14 echipe. În cazul în care se înscriau 22 de echipe sau mai puţin de atât, se mergea pe un sistem cu o singură serie. Astfel, fiind 27 de echipe înscrise, noul sezon din eşalonul secund va fi format dintr-o serie cu 14 echipe şi o alta cu 13.


Totul urmează a se stabilit miercuri, 22 iulie, începând cu ora 14:00, atunci când reprezentanţii tuturor echipelor din Liga a 2-a sunt aşteptaţi să participe la masa de lucru comună la Casa Fotbalului pentru a hotărî, împreună cu şefii Federaţiei Române de Fotbal, desfăşurarea şi sistemul competiţional al eşalonului secund.

Sezonul 2015-2016 a Ligii a 2-a va începe la 29 august.