Sport

Liviu Alexa este noul director executiv al secției de baschet feminin din Cluj-Napoca

Echipa de feminină baschet a Clujului se întărește pe frontul cel mai periculos, cel al afacerilor. Alături de Florin Covaciu, președintele secției de baschet feminin a Universității Cluj, de astăzi, director executiv va fi omul de afaceri Liviu Alexa care a acceptat provocarea de a se implica în sportul de performanță.

Luni, la sediul Clubului Sportiv Universitatea, a avut loc o întâlnire de lucru între Ovidiu Vasu, președintele CSU, Florin Covaciu, președintele Asociației „U” Baschet Feminin și omul de afaceri Liviu Alexa.

După mai multe zile de discuții a avut loc și întâlnirea finală, la sediul Clubului Sportiv Universitatea Cluj, unde președintele secției de baschet feminin, Florin Covaciu, alături de președintele Clubului Sportiv Universitatea Cluj, Ovidiu Vasu, au semnat contractul cu noul director executiv al secției de baschet feminin din Cluj, Liviu Alexa.


După semnarea contractului Florin Covaciu a declarat că această schimbare vine după o analiză aprofundată și care a realizat că doar printr-o mai mare vizibilitate și o asociere cu un om de afaceri poate atrage alți susținători financiari. „Ne cunoaștem de mult timp și după câte am observat până acum avem o foarte mare problemă în ceea ce privește vizibilitatea echipei față de potențiali investitori și atragerea lor la club. Consider că era necesară această schimbare pentru a putea aduce jucătoare mai bune la club, dar și pentru o vizibilitate mai bună a baschetului feminin în presă. După cum știți, echipa noastră se află într-o situație foarte dificilă, cu un buget de subzistență și pur și simplu nu știam ce să fac ca să mergem mai departe. L-am sunat pe Liviu Alexa știut fiind că lui îi plac proiectele dificile și i-am explicat despre ce e vorba, i-am cerut sprijinul pentru a putea pune pe picioare secția de baschet feminin, iar el a acceptat acest lucru, după un anume timp de gândire. Am apreciat faptul că ne-a propus un plan făcut pe un an de zile, fără exagerări, în care și-a propus să tripleze finanțările pe care astăzi le avem și să creioneze un plan de marketing care să-i readucă pe clujeni la meciurile noastre”, a declarat Florin Covaciu, președintele Asociației „U” Baschet Feminin.

Omul de afaceri Liviu Alexa s-a declarat onorat de această propunere. El a declarat că speră să aducă mai mulți investitori la club și că nu speră la o clasare de podium ci la o mai mare stabilitate financiară după care să vină și performanța. „Florin Covaciu are o bună reputație, este un antrenor sufletist și el a fost primul motiv pentru care m-am gândit să iau în considerare propunerea acum două săptămâni. Am avut și o întâlnire foarte bună azi la sediul CSU, fiindcă am vrut să mă asigur că mă pot baza și pe sprijinul domnului Ovidiu Vasu. La întâlnire, acesta și-a manifestat toată deschiderea pentru această colaborare și pentru sprijinul secției în continuare. Nu îmi place să promit lucruri, nici participări fantasmagorice în cupe europene. În următorul an, ținta mea va fi să asigur stabilitatea financiară pentru toți membrii echipei și să îi remotivez pe spectatori să ne dea o șansă, deci, implicit, să tragem pentru rezultate mai bune. Tot ce înseamnă aportul meu financiar, dar și al sponsorilor pe care îi voi aduce, se va regăsi în salariile echipei, iar transparența financiară va fi asigurată de una dintre cele mai reputate companii de audit financiar din România. Nu mă sperie nici un proiect aflat în derivă, totul se poate repara”, a declarat omul de afaceri.


Potrivit oficialilor clubului Universitatea Cluj, Liviu Alexa nu va avea nicio retribuție financiară pentru munca prestată.

Potrivit președintelui secției de baschet feminin a CSU Cluj, Florin Covaciu, până la sfârșitul acestei săptămâni vor fi definitivate și transferurile pentru următorul sezon competițional, clubul fiind în discuții avansate cu mai multe jucătoare din afara țării.

Ultimele Stiri
abonare newsletter