Sport

Sănătatea Cluj merge mai departe în Cupa României, Unirea Dej cedează în fața Viitorului Ulmeni

În prima fază a Cupei României au participat 42 de echipe calificate din faza pe judeţe plus 32 de echipe din Liga a III-a, adică în total 74 de echipe s-au duelat în cele 37 de jocuri.

După ce în sezonul trecut Sănătatea Cluj și Unirea Dej au reușit doar clasarea pe ultimele poziții alea clasamentului Ligii a III-a, Seria 5, cele două formații au avut de disputat primele meciuri din noul sezon a Cupei României la fotbal, formațiile întâlnind, ambele în deplasare, echipele Luceafărul Bălan (SJ) și respectiv Viitorul Ulmeni (MM).

Având în vedere clasarea modestă pe care au avut-o clujenii în sezonul trecut, Sănătatea nu era de speriat pentru echipa sălăjeană antrenată de Marius Pașca, doar că „virușii verzi” au reușit ca înainte de meciul disputat pe terenul de la Gâlgău Almașului să legitimeze câțiva foști jucători din Liga 1. Pe lângă experimentații Dan Matei, Kis Csaba, Casian Miclăuș sau Dan Mureșan „Gymmy”, surpriza cea mare a fost Florin Dan, cel care a activat la multe echipe pe prima scenă, ultima dată la Gaz Metan Mediaș.


Antrenorul echipei din Cluj-Napoca, Marius Semeniuc, a declarat că este mulțumit de acest debut făcut cu dreptul. „Fiecare început de sezon este greu. Și noi am reușit pe ultima sută de metri să ne adunăm și am legitimat câțiva jucători importanți, cu experiență, care au făcut diferența. Îi avem în lot pe Dan Matei și Florin Dan și pentru noi este un mare câștig. Fiind și primul meci nu a fost ușor, dar ne bucurăm că am început cu dreptul și ne-am calificat. În sezonul trecut am făcut o pauză în Cupa României și am fost eliminați prematur, dar acum ne dorim să ajungem până în fazele superioare. Încercăm să mai legitimăm jucători, fiindcă va începe campionatul și nu va fi ușor de gestionat”, a declarat Marius Semeniuc pentru sportulsalajean.ro.

În cealaltă partidă, cea dintre Viitorul Ulmeni și Unirea Dej, gazdele au învins clar cu scorul de 8-3 (3-1) o echipă alcătuită mai mult din juniori.
Dacă în prima repriză meciul a fost unul la discreția gazdelor, care la pauză conduceau deja cu 3-1, repriza a doua a adus și mai multe goluri, mai ales pentru cei din Ulmeni, care au închis tabela la 8-3, asigurându-și astfel calificarea în faza a doua a Cupei României la fotbal.


Luceafărul Bălan - Sănătatea Cluj 1 - 3 (0 - 2)
Au marcat: Gabriel Buda (70), respectiv Florin Dan (13), Adrian Lupu (30 - 11 m) și Alexandru Gașpar (78)
Luceafărul Bălan: Marcel Petcu - Vlad Lazăr, Marius Rus, Toth Karoly (cpt), Vlad Negrean, Gabriel Buda, Mihai Bode, Bogdan Ceaca, Marius Haiduc, Andrei Teglaș și Flaviu Porumb. Rezerve: Marius Groza - Adrian Pop, Rareș Pintea și Mihai Molnar. Antrenor: Marius Pașca
Sănătatea Cluj: Andrei Todoran - Dan Matei, Sos Sergiu, Kis Csaba, Casian Miclăuș, Adrian Lupu, Lucian Perde, Silviu Tothăzan, Cosmin Siecoban, Florin Dan și Alexandru Gașpar (cpt). Rezerve: Bencze Robert - Cristian Nicula, Mihai Negrea, Claudiu Sărmășan, Bogdan Cristea, Dan Mureșan și Valer Balatici. Antrenor: Marius Semeniuc

Ultimele Stiri
abonare newsletter