Sport

Clujenii Gheorghe și Kuti au participat la meciurile împotriva naționalelor Elveției și Serbiei

Juniorii clubului U-Mobitelco, Tudor Gheorghe și Nandor Kuti, sunt în plină perioadă de pregătire cu lotul național Under 18, în vederea Campionatului European Divizia B, ce va avea loc în perioada 23 iulie - 2 august în Austria, la Gussing, Oberwart și Furstenfeld.

Jucătorii clujeni au participat la un turneu amical la Vrset, în Serbia, unde au avut ca adversari selecționatele similare ale Elveției și Serbiei, precum și britanicii de la Carnegie College.

În primul joc, baschetbaliștii români, conduși de pe banca de selecționerul Goran Vrkic, au trecut la scor de echipa britanică, cu scorul de 101-49. A urmat o victorie cu Austria, scor 67-63, meci în care Tudor Gheorghe a pus pe tabela 12 puncte, iar Kuti 7. Serbia a fost, însă, mai bună decât România și a câștigat meciul dintre cele două selecționate, scor 86-58 (28-21, 14-17, 23-9, 21-11). Kuti a contribuit cu 13 puncte, 3 recuperări, 4 pase decisive și 5 intercepții, iar Gheorghe cu 6 puncte, 3 recuperări și 4 pase decisive.


În perioada următoare, tricolorii sunt cantonați la Timișoara până pe 21 iulie, urmând să dispute alte trei meciuri amicale împotriva selecționatelor Rusiei, Belarusului și Israelului, în Sala Sporturilor „Constantin Jude”.

În Austria, echipa națională a României va juca în Grupa C, împotriva selecționatelor Portugaliei, Georgiei, Scoției, Suediei și Slovaciei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter