Sport

Potaissa Turda țintește play-off-ul și finala în noul sezon handbalistic

Echipa Potaissa Turda se pregătește serios de noul sezon handbalistic, clubul reușind să transfere la echipă nu mai puțin de șapte jucători, aproape câte unul pe fiecare poziție de joc.

Președintele Clubului de Handbal Potaissa Turda, Flaviu Sâsâeac, împreună cu antrenorul principal, Horațiu Gal, au prezentat, joi, pe scurt, transferurile făcute în această vacanță de vară. Totodată ei au prezentat și obiectivul echipei pentru sezonul 2015-2016.

Finalul sezonului anterior a impresionat conducerea clubului care spune că și-ar mai dori meciuri intense ca cel de la Odorheiul Secuiesc, dar cu finaluri fericite. „Discutăm despre începerea unui nou sezon, un sezon care vine după locul patru, al doilea an în care am terminat între primele patru echipe din România. S-a schimbat anul acesta un ciclu de jucători care au făcut performanță la Turda, au fost patru ani în care ne-am dus sus de tot și am culminat cu participarea în cupele europene și medalia de bronz, lucru foarte important pentru activitatea noastră” a spus Flaviu Sâsâeac.


Obiectivul pentru echipa Potaissa Turda este unul foarte clar, play-off-ul sau măcar un final pe primele locuri ale clasamentului. „Am asigurat partea de pregătire a copiilor, avem lotul pentru prima echipă, obiectivele sunt foarte clare, mai multe calificări pentru juniori la turneele finale, la echipa mare ne-am dori să ne calificăm în play-off sau măcar în prima parte a clasamentului”, a mai spus Sâsâeac.

Dintre cei care au plecat de la echipa turdeană se numără Claudiu Dediu, Răzvan Szopka, Flavius Câmpan, Fazakas Levente, Mircea Alisie, Vlad Rogoz și Michal Urban care s-a întors la fosta echipă din Slovacia, Tratran Presov.


În locul celor plecați de la echipă a venit pentru a cuceri titlul Peter Pallag care a participat constant în Cupele Europene. Peter Pallaglea este portarul echipei naționale a Ungariei. Pavel Răzvan a revenit la Turda, în centru a venit Ionuț Rotaru (Bacău) și Silvian Amihăesii (Oradea), pe partea dreapta a fost transferat Grigorie Valisei – inter dreapta. Tot pe dreapta, dar în extremă, va juca și Marius Bondar (Bacău). Masivul jucător de 2 metri înălțime și 115 kilograme, Mikhail Niazhura (Belarus) a venit să îl ajute pe Nenad Savici pe poziția de pivot.

Lotul echipei din Turda este completat de portarii Ludovic Varo și Vlad Coman, extrema stângă Cristian Suciu, interii stânga Georgică Cântec și Radu Lazăr, pe centru Alexandru Laslo, interi dreapta Cristian Adomnicăi și Alexey Grigoriev, extrema dreaptă Roland Thalmaier, iar pe postul de pivot de Nenad Savic și Ionuț Ștef.


Jucătorii vor începe antrenamentele luni, după care vor avea parte de un program foarte încărcat, cu meciuri naționale și internaționale, înainte de începutul sezonului handbalistic.

JUCĂTORI PLECAȚI
Claudiu Dediu (Energia Târgu Jiu)
Răzvan Szopka (CSM Ploiești)
Flavius Câmpan (Dinamo București)
Fazakas Levente (Universitatea Cluj)
Mircea Alisie (CSM Satu Mare)
Vlad Rogoz (CSM Satu Mare)
Michal Urban (Tratan Presov, Slovacia)


JUCĂTORI TRANSFERAȚI
Peter Pallag - portar
Pavel Răzvan - extremă stânga
Ionuț Rotaru - centru
Silvian Amihăesii - coordonator
Grigorie Valisei - inter dreapta
Marius Bondar - extremă dreapta
Mikhail Niazhura - pivot

abonare newsletter