Sport

Un tânăr din Cluj a câștigat competiția pentru designul medaliilor de la JO de iarnă pentru tineret din 2016

Ciprian Burzo a câştigat concursul pentru desemnarea designului medaliilor ce vor fi decernate la Jocurile Olimpice de iarnă ale tineretului din 2016.

Tânărul Ciprian Burzo, în vârstă de 20 de ani, a câştigat competiţia cu medalia „To the TOP”, la concurs fiind prezentate peste 300 de creaţii, a anunţat, marţi, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) pe site-ul oficial. El este născut în Comuna Suciu de Sus, Maramureș, și de doi ani studiază la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Acesta a declarat după câștigarea concursului că este mândru de ceea ce a făcut mai ales că această medalie va rămâne în istoria Jocurilor Olimpice.
„A fost un sentiment minunat când am fost anunţat câştigător. Este un moment deosebit, pentru că ştiu că designul meu va rămâne în istoria Jocurilor Olimpice. Sunt foarte mândru de ceea ce am făcut”, a afirmat Burzo.


Sonali Prasad, reporter din India şi membru al juriului, a declarat că Burzo a realizat o medalie unică: „Designul lui Burzo este unic şi contemporan şi păstrează spiritul Jocurilor Olimpice de tineret. Am căutat ceva diferit, ceva care să reprezinte toate elementele jocurilor, ceva ce să poţi duce acasă nu doar ca simbol al victoriilor, dar şi ca pe o amuletă care să amintească de timpul petrecut la Lillehammer în 2016. Sunt foarte bucuroasă că un tânăr de 20 de ani a reuşit să suprindă aceste lucruri şi chiar mult mai mult în designul său”.

Locul al doilea la concursul organizat de CIO a fost ocupat de medalia „Four Elements”, realizată de Dora Korponay, tot din România, iar locul al treilea a revenit creaţiei „And still I rise” a indianului Nikhil Bapna.


Clujeanul a câștigat o excursie completă pentru două persoane la Lillehammer la Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret cu toate costurile de zbor dus-întors, cazarea, accesul la ceremonia de deschidere a evenimentului, precum și accesul la toate evenimentele sportive acoperite, dar și un set de medalii oficiale ca suvenir și o tabletă. Ceilalți doi concurenți de pe locurilor 2 și 3 vor primi doar câte o tabletă din partea organizatorilor.

Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret de la Lillehammer 2016 vor avea loc în Norvegia în perioada 11-15 februarie 2016.

Ultimele Stiri
abonare newsletter