Sport

Grupă ușoară sau dificilă? România va evolua împotriva Norvegiei, Spaniei și Rusiei, la Campionatul Mondial 2015

Naţionala de handbal feminin a României va juca în grupa D, cu echipele Norvegia, Spania, Rusia, Porto Rico şi Kazahstan, la turneul final al Campionatului Mondial din 2015, potrivit tragerii la sorţi de miercuri, din Danemarca.

Componenţa grupelor Campionatului Mondial din 2015 este următoarea:
Grupa A (se va juca la Herning): Danemarca, Muntenegru, Ungaria, Japonia, Tunisia, Serbia;
Grupa B (se va juca la Naestved): Cuba, Suedia, Olanda, Polonia, China, Angola;
Grupa C (se va juca la Kolding): Brazilia, Franţa, Argentina, Coreea de Sud, Congo, Germania;
Grupa D (se va juca la Fredrikshavn): Norvegia, Spania, România, Rusia, Porto Rico, Kazahstan.

La tragerea la sorţi de miercuri, România a făcut parte din urna a treia valorică.


Tricolorele s-au calificat la turneul final al CM din acest an după ce au eliminat, în play-off, reprezentativa Serbiei (32-26 şi 24-28). Ulterior, Serbia, dar şi Germania, au primit wild-card din partea IHF pentru participarea la turneul final.

Campionatul Mondial feminin din 2015 va avea loc în Danemarca, între 5 şi 15 decembrie, România urmând a fi condusă tot de antrenorul suedez Tomas Ryde, care a semnat prelungirea contractului cu FR Handbal.


Meciurile se vor juca în oraşele Herning, Fredrikshavn, Kolding şi Naestved, iar primele patru clasate din fiecare grupă se vor califica în optimile de finală.

Naţionala României a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial, începând cu 1957 şi are în palmares o medalie de aur şi două de argint în această competiţie, ultima fiind obţinută în 2005 (argint la CM din Rusia).

Ultimele Stiri
abonare newsletter