Sport

Patru clujencele de la două cluburi au fost convocate la naționala U20 de baschet

Reprezentativa feminină U20 a României este prima selecționată juvenilă tricolora care va intra în focurile Campionatelor Europene din această vară.

Lotul pregătit de antrenorii Ionel Brustur și Carmin Popa urmează să se deplaseze la finalul acestei luni în localitatea Podgorica, din Muntenegru, gazda întrecerilor continentale U20 feminin, Divizia B.

Cluj-Napoca va fi reprezentat la această competiții de două jucătoare de la clubul Universitatea Cluj-Napoca, Irina Gavrilă și Teodora Neagu, și două jucătoare de la clubul NBS - Napoca Baschet School Cluj-Napoca, Mihaela Maxim și Marina Sfîrlea.


În prezent, lotul tricolor U20 feminin se pregătește intens în Sala „Mihai Viteazu” din București și va participa în aceeași arena, în perioada 27-29 iunie, la un turneu internațional la care se vor mai alinia la start reprezentativa feminină U18 a României, precum și selecționatele naționale feminine U18 și U20 ale Bulgariei.

După ce au efectuat vizita medicala la INMS, componentele lotului național U20 al României au început ultima campanie de pregătire pentru Campionatul European, Divizia B, de la Podgorica, întreceri care se vor derula în localitatea muntenegreana în perioada 2-12 iulie.


Ca și la edițiile precedente, pe a doua scenă continentală U20 feminin vor urca zece reprezentative naționale, baschetbalistele pregătite de antrenorii Ionel Brustur și Carmin Popa urmând să-și măsoare forțele cu Marea Britanie, Suedia, Muntenegru, Grecia, Bosnia și Herțegovina, Lituania, Austria, Bulgaria si Israel.

Componența lotului național feminin U20 al României:
Maxim Mihaela (NBS Cluj-Napoca)
Kirberg Selena (CSM Târgoviște)
Gavrilă Irina (Universitatea Cluj-Napoca)
Paula Lenart (Atomeromu - Ungaria)
Kelemen Kincso (ACS Sepsi Sf. Gheorghe)
Sfîrlea Marina (NBS Cluj-Napoca)
Neagu Teodora (Universitatea Cluj-Napoca)
Chitanu Alexandra (Olimpia București)
Manea Andra (BC UVG ICIM Arad)
Măgurean Gabriela (Olimpia CSU Brașov)
Lovasz Izabella (ACS Sepsi Sf. Gheorghe)
Molnar Denisa (Cardiff Archers - Marea Britanie)
Kokovay Melania (ACS Sepsi Sf. Gheorghe)
Negoescu Cristina (UIndy - SUA)


Stafful tehnic:
Brustur Ionel - antrenor principal
Popa Carmin - antrenor secund
Ududec Stefan - kinetoterapeut

abonare newsletter