Sport

Alexandra Dulgheru a fost nominalizată la Heart Award Fed Cup

Românca Alexandra Dulgheru, componentă a echipei de Fed Cup a României, a fost nominalizată de Federația Internațională de Tenis (ITF) pentru Fed Cup Heart Award (Premiul Inimii), după evoluția sa din meciul cu Canada, în barajul pentru Grupa Mondială a competiției.

Dulgheru este a treia din cele patru jucătoare propuse din Grupa Mondială și Grupa Mondială II, primele două nominalizate sunt belarusa Victoria Azarenka și elvețianca Timea Bacsinszky, potrivit paginii de Facebook a echipei României.

Câștigarea acestui premiu se face în funcție de numărul de voturi strânse de la fani. Votul va începe la data de 22 iunie, pe site-ul Fedcup.com


Dulgheru a adus două puncte României în meciul câștigat în fața Canadei cu scorul de 3-2, la Montreal, în luna martie, prin victoriile reușite în meciurile de simplu cu numărul 7 mondial (la acea dată), Eugenie Bouchard, și cu Francoise Abanda.

În urma acestui succes, România s-a calificat - după mai bine de două decenii - în Grupa Mondială, unde va întâlni în primul tur, în februarie 2016, campioana en titre Cehia.


Alexandra Dulgheru este a treia jucătoare română nominalizată la Heart Award Fed Cup, după ce Simona Halep a câștigat anul trecut premiul pentru zona Europa/Africa Fed Cup, iar anul acesta, Irina Begu a primit în Canada premiul pentru Grupa Mondială și Grupa Mondială II.

Heart Award recunoaște meritele jucătorilor care își reprezintă țara cu distincție, arătând curaj excepțional pe teren și spirit de echipă. Câștigătoarea premiului va lua un cec de 3.000 de dolari pe care îl va dona în scopuri caritabile.

Etichete: tenis fed cup
abonare newsletter