Sport

Podium pentru atleții clujeni la Campionatul Național de Probe Combinate

Șase sportivi clujeni au participat la finalul săptămânii trecute la trei competiţii de atletism unde au obținut mai multe clasări pe podium.

Cei mai buni atleţi din România au concurat, în weekend, la trei competiţii de atletism care au avut loc pe pista de atletism a stadionului Nicolae Dobrin de la Pitești.

La concursul de probe combinate, atleta legitimată la CS „U” Cluj, Georgiana Legman a obținut locul I la tineret și locul III la seniori la Heptatlon, iar Răzvan Roman locul II atât la tineret cât și la seniori la Decatlon. În urma rezultatelor obținute, cei doi sportivi vor reprezenta România la Cupa Europei pe chipe la Probe Combinate, ce se va desfășura în perioada 4-5 iulie, în Polonia.


Finala Campionatului Național de Probe Combinate și etapa a II-a a Campionatului Național la Atletism, au fost organizate la sfârșitul săptămânii trecute, la Pitești.

La etapa a II-a a Campionatului Național au participat atleții: Vasile Boboș, Sanda Belgyan, Cosmin Fărcaș și Maria Sârb, însă doar Sanda Belgyan a obținut locul întâi la proba de 400 m garduri și un loc III la 400 m. Astfel, Belgyan va participa cu lotul național la Cupa Europei pe echipe, proba individuală la 400 m garduri și ștafetă 4×400 m.


„Mă bucur că cei trei atleți au prins lotul național și sper să ne reprezinte cu un rezultat cifric mai bun și un număr mai mare de puncte la probe combinate”, a declarat antrenoarea secției de atletism a CS „U”, Melintia Măcelaru.

Celelalte rezultate obținute de sportivii noștrii la etapa a II-a a Campionatul Național au fost: Maria Sârb, locul 6 la 100 m și locul 8 la 200 m; Cosmin Fărcaș, locul 6 la 400 m garduri și Vasile Boboș, locul 8 la 100 m.


La această competiție au participat 251 de atleți, 95 la feminin și 156 la masculin, din 73 de cluburi din țară.

abonare newsletter