Sport

Clujencele rămân în Liga Națională deși au pierdut la Deva, scor 34-35

Echipa de handbal feminin „U” Alexandrion Cluj-Napoca a fost învinsă duminică, scor 35-34, pe terenul celor de la CSM Cetate Devatrans, într-un meci din ultima etapă a Ligii Naţionale.

Florina Chintoan, cu 9 goluri şi Laura Popa, cu 7 reuşite, au fost cele mai bune marcatoare ale echipei noastre. De partea cealaltă, s-au remarcat fostele jucătoare ale Universităţii Cluj, Mihaela Ani-Senocico şi Carmen Cartaş, ambele cu câte 9 goluri.
„Felicit fetele şi întregul staff pentru acest final de campionat. Toată lumea a luptat pentru un loc cât mai bun şi, având în vedere perioada dificilă prin care echipa a trecut în acest sezon, puntem spune că suntem mulţumiţi cu locul ocupat la finalul campionatului”, a declarat directorul sportiv al formaţiei „U” Alexandrion, Cosmin Sălăjan.

În urma acestui rezultat, „U” Alexandrion a terminat play-out-ul pe locul doi, iar campionatul pe locul 9.


În play-out, fetele pregătite de Carmen Amariei au înregistrat 7 victorii şi doar 3 înfrângeri.
„Cu siguranță s-a văzut o schimbare de când am venit la echipă, fetele s-au autodepășit uneori și au înțeles ce înseamnă spiritul de echipă și să lupți ca o echipă. Eu sunt foarte mulțumită sufletește și fericită, în primul rând că prea puțină lume credea în salvarea echipei și în al doilea rând, că este a doua oară când pun umărul decisiv la atingerea obiectivelor. Prima dată în 1996 cu calificarea în Liga Națională și în acest an la salvarea echipei, demonstrând încă o dată că ”U” nu moare niciodată”, a spus antrenoarea „alb-negrelor”, Carmen Amariei.

După aceste rezultate echipa din Râmnicu Vâlcea se salvează, Deva și Slobozia vor juca la baraj cu Cisnădie și Știința București, iar echipele din Constanța și Tg. Mureș retrogradează direct.

abonare newsletter