Sport

Naționala de gimnastică a României, pe locul 3 la Trofeo Torino

Echipa feminină de gimnastică a României s-a clasat pe locul 3, sâmbătă, la Trofeo Torino, competiţie câştigată de Rusia, urmată pe podium de Italia.

Potrivit Federației Române de Gimnastică, România a deplasat şase gimnaste la turneul din Italia - Diana Bulimar, Silvia Zarzu, Laura Jurca, Andreea Iridon, Anamaria Ocolişan şi Andreea Ciuruşniuc, însă conform site-ului oficial al competiţiei, Diana Bulimar nu a mai concurat, astfel încât, cu 215,650 puncte, echipa tricoloră s-a clasat pe locul 3.

Pe prima poziţie s-a clasat echipa Rusiei (224,850 puncte), urmată de Italia (218,000), iar Columbia a fost pe locul 4 (207,650), toate aliniind câte şase gimnaste în concurs.


În clasamentul individual, Seda Tutkhalian s-a clasat pe prima poziţie (57,400 puncte), cea mai bună clasare a unei gimnaste românce fiind locul 7 – Laura Jurca (53,700).

Trofeo Torino a fost o etapă de verificare importantă înaintea Jocurilor Europene de la Baku, programate în luna iunie.


Pentru gimnastica feminină, evenimentul major din 2015 îl reprezintă Campionatul Mondial de la Glasgow, din luna octombrie, la care se vor decide sportivele şi echipele calificate direct la Jocurile Olimpice de la Rio.

Ultimele Stiri
abonare newsletter