Sport

Steaua este din nou campioană a României pentru a 26-a dată

Echipa Steaua a câştigat campionatul României pentru a treia oară consecutiv şi a 26-a oară în istoria sa, în urma remizei cu formaţia CSMS Iaşi, scor 0-0, şi a eşecului înregistrat de ASA Târgu Mureş, scor 1-2, cu Oţelul Galaţi, în ultima etapă a Ligii I.

Echipa Steaua Bucureşti a terminat la egalitate, joi, în deplasare, scor 0-0, cu formaţia CSMS Iaşi, într-un meci din etapa a XXXIV-a, ultima a Ligii I, şi a câstigat pentru a 26-a oară în istorie titlul de campioană, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Steaua a încheiat campionatul României cu 22 de victorii, cinci remize şi şapte înfrângeri, acumulând un total de 71 de puncte. ASA Târgu Mureş a încheiat campionatul pe locul 2, cu 68 de puncte.


Echipa condusă de Constantin Gâlcă a fost lider detaşat în tur, dar în retur a fost ajunsă şi depăşită de ASA Târgu Mureş, recuperând prima poziţie în penultima etapă.

Portarul stelist Giedrius Arlauskis, aflat pe banca de rezerve, a fost eliminat de arbitrul Cristian Balaj, după ce a ţipat la unul dintre asistenţi.


CSMS Iaşi: Caparco - Mihalache, Ciucă, Plămadă, Ţigănaşu - Mitici, Enescu (Olah '83) - Bosoi, Creţu (Coşereanu '90+1), Ciucur - Golubovici. Antrenor: Nicolo Napoli.

Steaua Bucureşti: Niţă - Râpă (Iancu '70), Tamaş, Varela, Toşca (Latovlevici '54) - Breeveld, Neagu - Ad. Popa, Stanciu, Chipciu - Ţucudean (Rusescu '46). Antrenor: Constantin Gâlcă.


Cartonaşe galbene: Caparco '78 / Breeveld '90+1.

Cartonaş roşu: Arlauskis '90+3.


Steaua va evolua în preliminariile Ligii Campionilor, iar ASA Târgu Mureş în preliminariile Ligii Europa.

Ultimele Stiri
abonare newsletter