monitorulcj.ro Menu

Sport

Emil Boc: "Universitatea Cluj nu va dispărea"

După victoria de la TAS a CFR Cluj, reprezentanţii administraţiei locale promit că se vor găsi soluţii şi pentru cealaltă echipă clujeană de fotbal, Universitatea Cluj.

În plin proces de insolvenţă şi cu jucătorii neplătiţi de 5 luni, Universitatea Cluj este foarte aproape de faliment. "Studenţii" au şanse minime să se salveze de la retrogradare, şi, drept urmare, pierd şi banii din drepturile de televizare.

Cu toate acestea, primarul Clujului, Emil Boc, le face o promisiune fanilor "şepcilor roşii": "Universitatea Cluj nu va dispărea, acest lucru este foarte clar şi foarte sigur. Dacă, Doamne fereşte nu va reuşi să rămână în continuare în prima divizie, vom relua de acolo, din divizia a doua şi vom construi o altă echipă", scrie digi24.ro.

Edilul Clujului are pregătit planul B pentru reconstrucţia Universităţii Cluj.

"Tot ce se va face se va face în parteneriat cu suporterii Universităţii. Sincer să fiu, împreună cu Consiliul Local, Radu Constantea, care răspunde de sport, am gândit o strategie de rezervă de a implica la Cluj comunitatea de afaceri, de a reclădi Universitatea, dacă Doamne fereşte se va ajunge la o situaţie mai dificilă din punct de vedere financiar şi fotbalistic de retrogradare", a mai spus primarul.

Viitorul sponsor principal al Universităţii Cluj ar putea fi o instituţie bancară.