Sport

Karatiștii de la Politehnica Cluj pe primele locuri la cadeți, juniori și seniori

Federația Română de Karate WKC a organizat în weekend Campionatele Naționale de cadeți, juniori și seniori, precum și prima ediție a Campionatului Național Universitar.

La Campionatele Naționale de cadeți, juniori și seniori au participat 83 de echipe și 296 de sportivi, de la 43 de cluburi, care și-au disputat un loc pe podium, dar și calificarea în lotul național al FRK WKC ce va reprezenta România la Campionatele Europene WUKF din 5-7 iunie, de la Herstal (Belgia).

Pe primul loc la cadeți s-a situat clubul CS Politehnica Cluj, pe locul al doilea s-a clasat CS Hayashi Activ Florești, podiumul fiind completat de CS Dojokan Activ Aiud.


La juniori și seniori, CS Rapid București a ocupat prima poziție, pe doi a fost CS Politehnica Cluj, iar pe trei CS Universitatea Timișoara.

„Am observat o reala creștere valorică în rândurile sportivilor federației noastre, fapt ce ne bucură și ne dă speranța că și în Belgia, în luna iunie, la Campionatul European WUKF, vom reuși să ne menținem poziția de lideri europeni. Afluxul mare de sportivi proveniți din cele 27 de cluburi nou afiliate în anul 2014 a dus la o creștere a nivelului competițiilor noastre, mărind baza de selecție pentru loturile reprezentative, fapt ce ne bucură, confirmând din nou politica sportivă sănătoasă dusă de conducerea federației în cei 15 ani de existență aniversați exact în ziua competiției”, a declarat purtătorul de cuvânt al FR Karate WKC, Constantin Andrei.


Centrul Universitar Cluj a ocupat primul loc, devansând Centrul Universitar București și Centrul Universitar Timișoara.

La competiție au participat 41 de studenți provenind din centrele universitare București, Cluj, Timișoara, Târgoviște, Brașov, Constanța și Tg. Mureș. Studenții participanți și-au disputat cu ardoare medaliile puse în joc, dorind astfel să confirme că sportul și învățământul la nivel universitar pot da naștere oricând la campioni, se mai arată în comunicat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter