Sport

Zeci de copii participă, în acest weekend, la Cupa Coral Impex la șah - FOTO

Peste 200 de împătimiți de șah de toate vârstele se întrec în acest weekend în una dintre cele mai mari competiții de la Cluj.

Concursul organizat de Coral Impex, Facultatea de Studii Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA), Asociția Județeană de Șah Cluj și Asociația Clujul Elitelor și Valorilor, care are loc în perioada 8-10 mai, este realizat pentru promovarea şahului în special în rândul copiilor şi al tinerilor.
„Ideea acest proiect a fost a managerului Coral Impex, Badea Alexandru, care este un impătimit al acestui sport. Știți bine că șahul este un sport al minții, el dezvoltă gândirea și noi vrem să și răsplătim”, a declarat Ciprian Bogaciu, directorul comercial Coral Impex.

Competiţia se va desfăşura în trei sesiuni. În prima sesiune vor concura 90 de copii nelegitimaţi din clasele 0-5, în cea de a doua sesiune vor intra în competiţie mai mult de 100 concurenţi, alţi 50-60 urmând a lua loc în faţa tablelor de şah în cea de a treia sesiune. Ultimele două sesiuni sunt de tip open, adică fără limită de vârstă. Câştigătorii vor primi cupe, medalii şi diplome, dar şi premii în bani, fondul total de premiere fiind de 2120 de euro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter