Sport

În premieră, Cluj-Napoca va fi gazda Cupei Europene de Judo - Cadeţi

Peste 500 de sportivi cu vârste între 15 și 17 de ani se vor întrece în acest weekend la Cluj-Napoca.

În perioada 9-10 mai va avea loc la Sala Sporturilor „Horia Demian” Cupa Europeană de Cadeți la judo, această fiind o premieră pentru Cluj.

Potrivit președintelui Federației Române de Judo, Doru Sapta, această primă ediție organizată la Cluj va fi urmată de Open-ul României, competiții care au putea fi o tradiție în acest oraș. „La acest concurs vor participa peste 500 de sportivi din zeci de ţări europene, care de fapt sunt baza judoului de performanţă de mâine. Până în acest an, Cupa Europeană de Cadeţi s-a desfăşurat la Ploieşti şi Piteşti, dar de acum se va organiza, în fiecare an, la Cluj-Napoca. Mă bucur că reuşim să inaugurăm la Cluj o serie de concursuri mari, cum e Cupa Europeană de Cadeţi şi Open-ul României, pentru că de mulţi ani Clujul este liderul performanţei româneşti în judo. Dintre sportivii pe care îi vom vedea acum la Cluj cu siguranţă vom regăsi câţiva la Jocurile Olimpice de la Tokio 2020”, a declarat Doru Sapta, preşedintele Federației Române de Judo.


Antrenorul lotului olimpic de judo, Florin Bercean, a recunoscut că speră ca la această competiție să se afirme tineri care nu se află încă în lotul olimpic. „Luând în considerare că la Cupa Europeană de Cadeţi participă viitorul sportului nostru putem spune că se vor prezenta la start cei mai importanţi sportivi ai noştri. Sunt câteva fetiţe cum ar fi Gliga Paula, Toma Ilaria, Ioniţă Camelia, sportive care sunt deja la centrul nostru de 2-3 ani. Până să ajungă la lotul olimpic, o sportivă trebuie să aibe între 6 şi 10 ani de pregătire. Ne-ar interesa ca la Cupa Europeană de Cadeţi să apară şi sportive de la alte cluburi, sportive care nu se pregătesc la Centrul Olimpic. Noi suntem acum în perioada în care căutăm, iar varietatea de sportivi pe care îi înscriem la concurs este foarte mare, de aceea va fi şi foarte frumos”, a spus Florin Bercean, antrenorul lotului olimpic de judo.

Competiția va avea loc în perioada 9-10 mai, la Sala Sporturilor „Horia Demian”. Sâmbătă competițiile vor începe de la ora 10, iar de la ora 16 va avea loc deschiderea oficială, după care vor fi organizate finalele pentru fiecare categorie. Duminică programul va fi similiar, iar finalele vor începe de la ora 17.

abonare newsletter