Sport

Clujenii se reîntorc la macadamul din campionatul intern

Cu 150,29 km de probă specială, Raliul Aradului este prima etapă pe macadam din acest sezon.

Echipa Napoca Rally Academy este pregătită să-și consolideze poziția de lider în Campionatul Național de Raliuri, în etapa a doua a sezonului, programată pe specialele de macadam din jurul Aradului.

Raliul Aradului, etapa a doua din Campionatul Național de Raliuri, face parte, la fel ca anul trecut, și din European Rally Trophy, toate cele patru echipaje Napoca Rally Academy fiind înscrise în ambele competiții. „După victoria de la Brașov, în clasamentul pe echipe, suntem obligați să obținem și aici un rezultat cât mai bun. Unul dintre obiectivele noastre este să câștigăm încă un titlu național pe echipe și vom face tot posibilul să obținem maximum de puncte la fiecare etapă. Principala noutate este că Napoca Rally Academy va alinia trei modele Ford Fiesta R5 la start, ultimul fiind pilotat de Bogdan Marișca. Este un vis îndeplinit atât pentru Bogdan, cât și pentru echipă și sunt sigur că va fi o luptă spectaculoasă pe probele speciale”, a spus Marco Tempestini, liderul NRA.


Napoca Rally Academy va lua startul la Raliul Aradului cu patru echipaje: Marco Tempestini/Marc Banca pe Ford Fiesta R5, Simone Tempestini-Dorin Pulpea pe Ford Fiesta R5, Bogdan Marișca-Carmen Găureanu pe Ford Fiesta R5 și Florin Tincescu-Sergiu Itu pe un Peugeot 208 R2.

Simone Tempestini, liderul clasamentului general, ajunge la Arad după două participări la etape internaționale: Raliul Argentinei, etapă din Campionatul Mondial de Raliuri, și Rally Adriatico, etapă din Campionatul Italian de Raliuri. „Raliul Aradului este prima etapă din campionatul intern pe macadam și o să încerc să măresc ritmul pe fiecare probă. Fiecare kilometru parcurs cu această mașină înseamnă un plus de experiență. Îmi doresc ca totul să decurgă la fel de bine ca la Brașov și să terminăm raliul cu același rezultat”, a spus Simone Tempestini.


După startul cu Subaru Impreza la Brașov, Bogdan Marișca va concura în Raliul Aradului cu un model Ford Fiesta R5, al treilea din cadrul echipei Napoca Rally Academy. „Am învățat că nu trebuie să renunți la visele tale niciodată și acum la Arad mi s-a mai îndeplinit încă unul legat de cariera mea ca pilot. Faptul că voi lua startul aici cu un model R5 nu înseamnă o presiune suplimentară pentru mine, ci vor fi doar 150 kilometri de probă specială pe care voi încerca să mă bucur la maximum de noua mașina”, a spus Bogdan Marișca.

Marco Tempestini va concura în această etapă alături de Marc Banca, după ce Toni Avram așteaptă să devină tătic în perioada aceasta. „Sunt sigur că Raluca, soția sa, are nevoie mai mare de Toni în această perioadă decât mine așa că am decis să facem o schimbare și voi lua startul cu Marc Banca. Sunt sigur că vom face o echipă bună și că evoluția mea nu va fi afectată de această modificare din cadrul echipei. Sunt bucuros că urmează o etapă pe macadam și sper să evit penele care anul trecut m-au împiedicat să obțin un rezultat mai bun și să urc cât mai sus pe podium”, a spus Marco Tempestini.


Pentru Florin Tincescu etapa de la Arad este și un test util pentru raliul din Insulele Azore, următoarea etapă inclusă în Junior ERC. „Ținând cont că anul acesta nu putem merge la toate etapele din campionatul intern, pentru că o parte se suprapun cu cele din Campionatul European, nu avem nicio șansă la titlul 2WD, dar fiecare kilometru parcurs înseamnă o experiență suplimentară pentru mine. Voi încerca să aduc cât mai multe puncte pentru echipă la Arad și în același timp să găsesc un ritm bun pe macadam cu modelul Peugeot 208 R2”, a spus și Florin Tincescu.  

Raliul Aradului se va desfășura în perioada 8 – 9 mai pe specialele de macadam din jurul orașului Arad. Vineri, în prima zi a raliului, sunt programate cinci probe speciale cu o lungime de 54,8 kilometri, iar sâmbătă restul de șase probe speciale cu o lungime de 95,48 km.

Ultimele Stiri
abonare newsletter