Sport

Clujul merge în semifinalele Cupei cu două echipe de fotbal feminin

Jucătoarele de fotbal din Cluj-Napoca au întâlnit, în cadrul sferturilor Cupei României, echipele Vasas Femina Odorhei și CS Real Craiova, ambele meciuri fiind câștigate clujence cu scorul de 5-0, și respectiv 13-0.

Lunca Alexandra (nr. 14) a devenit cea mai bună marcatoare din istoria clubului clujean Lunca Alexandra (nr. 14) a devenit cea mai bună marcatoare din istoria clubului clujean

Pe o vreme mai mult decât urâtă, ploioasă, cu vânt și temperaturi de 10 grade, fetele antrenate de Marius Feșnic și Mirel Albon, au reușit să facă spectacol și nu gripă.

În prima repriză a zilei echipa a doua a Clujului a avut de înfruntat o echipă nouă, plină de speranță și doritoare de fotbal. CS Real Craiova a venit la acest meci cu a doua echipă a clubului, care a oferit atât momente de tensiune cât și momente amuzante, scor final 13-0 (7-0 la pauză).


A doua partidă a zilei le-a avut ca protagoniste pe fetele de la Olimpia Cluj și Vasas Femina Odorhei care au făcut un meci frumos. Dacă până în minutul 50 echipa oaspete a reușit să facă față atacului dat de clujence, de câteva ori chiar având ocazia de a marca la poarta apărată de Lavinia Boandă, în repriza secundă, la o gafă a portarului echipei oaspete, clujencele au deschis scorul, moment în care fetele din Odorhei au început să cadă psihic. Odată cu schimbările făcute la pauză, cât și în repriza secundă, jucătoarele clujence au prins curaj și viteză către poartă reușind să marcheze cinci goluri, un scor nedrept pentru meciul făcut de cele două echipe.

În celelalte meciuri disputate în cadrul sferturilor Cupei României, bucureștencele de la AFC Fair-Play au trecut de CS Universitatea Alexandria cu scorul de 4-1 (1-1), iar mureșencele de la ASA 2013 au reușit să le învingă abia în minutele de prelugire cu scorul de 3-1 (1-1 după 90 de minute, 0-0 la pauză) de echipa ACS Heniu din Orundul Bârgăului.


Lunca, locul 1 la goluri marcate

Golul marcat împotriva echipei din Craiova a fost cel de-al 210-lea gol, devansând-o astfel pe Dușa Cosmina (209 goluri). Aceasta din urmă evoluează în prezent pentru campioana Turciei, Konak Belediyespor Izmir din octombrie 2012.

Primele trei marcatoare au înscris 542 goluri pentru Olimpia în toate competițiile în care a evoluat din 2010 (anul înființării clubului) până în prezent, dintr-un total de 1122.


Top golghetere clujence:
1. Lunca Alexandra - 211 goluri
2. Dușa Cosmina - 209 goluri
3. Vătafu Ștefania - 122 goluri
4. Voicu Andreea - 92 goluri
5. Bâtea Mara - 61 goluri
6. Bortan Ioana - 55 goluri
7. Sârghe Raluca - 49 goluri
8. Giurgiu Adina - 40 goluri
9. Vago Fanni - 34 goluri
10. Ciolacu Mihaela - 33 goluri

Ultimele Stiri
abonare newsletter