Sport

Simona Halep va urca pe poziţia a doua în clasamentul WTA

Jucătoarea Simona Halep, care va redeveni numărul 2 mondial în clasamentul WTA de luni, a declarat că este mândră de acest lucru şi a menţionat că obiectivul ei este acela de a rămâne concentrată la fiecare meci.

"Nu simt nicio presiune. Sunt mândră să aud că am ajuns pe locul doi. Vreau doar să rămân concentrată la fiecare meci şi să văd cât de departe pot ajunge la fiecare turneu. Acesta este cel mai important lucru acum", a declarat Halep, informează wtatennis.com.

Halep a afirmat că în acest sezon vrea să realizeze ceva important la Roland Garros:


"Dar mai întâi vreau să joc un tenis bun aici la Stuttgart pentru că aşa cum am mai spus fiecare turneu este important pentru mine. De asemenea, mi-aş dori să joc din nou finala la Madrid. Nu depinde totul doar de mine, depinde de tragerea la sorţi, de ce zi prinzi, totul este deschis şi fiecare joacă bine în aceste zile. Trebuie doar să fiu pregătită şi să-mi fac treaba", a adăugat sportiva română.

Jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova, cap de serie numărul unu şi locul 2 WTA, a ratat, joi, calificarea în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart (Germania), dotat cu premii în valoare totală de 731.000 de dolari, iar Simona Halep va urca pe poziţia a doua în clasamentul WTA. Şarapova a fost învinsă, în turul doi, cu scorul de 2-6, 7-5, 6-1, după două ore şi 27 de minute, de Angelique Kerber (Germania), poziţia 14 în ierarhia mondială.


Maria Şarapova, câştigătoare la ultimele trei ediţii ale turneului de la Stuttgart, trebuia să ajungă în semifinale pentru a putea să-şi păstreze locul secund în clasamentul WTA.

Simona Halep a mai ocupat locul 2 în clasamentul WTA timp de opt săptămâni, în perioada 11 august - 6 octombrie 2014.


Jucătoarea Simona Halep, cap de serie numărul 2 şi locul 3 WTA, va juca, vineri, de la ora 15.00, împotriva sportivei italiene Sara Errani, locul 15 WTA, în sferturile de finală ale turneului din categoria Premier de la Stuttgart, dotat cu premii în valoare de 731.000 de dolari.

Ultimele Stiri
abonare newsletter